Flexibel waar het hoort

orange-644093_960_720

Hoezo schil?

Valt het jullie ook op dat er na de crisis meer en meer over een flexibele schil wordt gesproken.

Begrijpelijk op zich overigens, ik kan daar wel inkomen, maar heb wel wat moeite met de wijze waarop hij wordt ingezet, die flexibele laag.

Nog even los van het feit of het nu eigenlijk zo verantwoord ondernemen is om in plaats van medewerkers in dienst te nemen, te willen werken met ZP’ers om pieken en dalen in de orderportefeuille op te vangen. Je moet jezelf namelijk afvragen of het wel wenselijk is om die flexibele schil in te zetten daar waar je “waarde toevoegt” aan de klant.

Laat ik voorop stellen dat er meer dan genoeg situaties denkbaar zijn waarbij inzet van een flexibele schil, ook aan de klantzijde, onontkoombaar is. Denk aan specialistische activiteiten die een klant toch van je vraagt omdat ze dat niet zelf elders willen onderbrengen bijvoorbeeld. Of een onverwachte piek, waarvan te overzien is dat het echt slechts tijdelijk is.

Maar in vele, vele gevallen hoor ik mijn collega MKB’ers spreken over een flexibele schil omdat het tamelijk risicoloos is. Je huurt mensen in als dat wenselijk is en neemt weer afscheid als dat niet meer nodig is. Klinkt logisch toch? Ondernemen is, in ieder geval sinds de crisis, vooral risico’s vermijden.

Laat ik vooropstellen dat ik niet ‘roomser van dan de paus’ ben en ook, op onze eigen wijze, een flexibele schil had. We hebben gewerkt met projectcontracten en ook dat is een vorm van flexibele inzet van medewerkers, maar nadrukkelijk een andere vorm dan het inhuren van de nog kwetsbaardere groep ZP’ers, maar de vraag die ik mezelf stel heeft daar eigenlijk niet mee te maken. Dat betreft een andere discussie.

Waarde Toevoegen
De vraag die ik mezelf en daarmee nu dus ook jullie stel is of je wel een flexibele schil zou moeten toevoegen daar waar je de klant van jouw diensten voorziet? Daar waar je eigen expertise van waarde is voor je klant?! Hoe fijn denk je dat de klant het vind als je iemand inhuurt om het werk namens jou voor de klant op te knappen. Om dat werk te laten doen waar de klant juist jullie voor heeft ingehuurd! Daar maak je je eigen bedrijf wel erg kwetsbaar mee. Leg je de resultaten van je bedrijf bij die klant in handen van een ‘derde’.

Een ZP’er inhuren, hoe goed deze ook is, zal nooit een optimale vervanging zijn van je eigen medewerkers. Zij hebben niet de binding met je eigen bedrijf die je eigen mensen hebben en daarmee ook niet de optimale betrokkenheid bij de klant. Zij hebben, terecht, hun eigen agenda als het gaat om hun orderportefeuille en zullen daarin hun eigen keuzes maken waardoor de continuïteit bij je klant niet is te waarborgen.

Ik wil deze blog ook niet beweren dat een flexibele schil aan de klantzijde niet zou kunnen, maar begin me steeds meer af te vragen of dat wel zo wenselijk is. Zeker als het menselijke aspect om de hoek komt kijken en vele ZP’ers beter af zouden zijn met een vaste aanstelling, zekerheid, continuïteit en het afscheid van een vaak niet geheel vrijwillig bestaan als zelfstandige. Ik vind het in ieder geval niet het toonbeeld van MVO om flexibel in te huren, laat dat dan wel een stelling zijn die ik hier kwijt wil.

Flexibel Professionalisme
Waar ik wel groot voorstander van ben is om flexibiliteit te creëren waar het waarde toevoegt aan je eigen organisatie. Wij MKB’ers vinden dat wij alles moeten beheersen dat op ons pad komt. We zijn zelf namelijk onze eigen HR-specialist, communicatiedeskundige, ICT ‘er, verandermanager, administrateur, etc., etc. Niets is minder waar natuurlijk. In ons geval heb ik nog mazzel dat mijn partner een administratieve achtergrond heeft, maar ikzelf ben van oorsprong ooit gestart als projectleider en ‘meer’ niet.

Waarom dus niet juist daar meer flexibiliteit toevoegen waar het je organisatie sterker maakt. We vinden het wel allemaal normaal dat we een accountant inschakelen en waar nodig een jurist, maar denken zelf wel die website met goede teksten te kunnen vullen of als we maar een loonstrookje georganiseerd hebben voor onze medewerkers dan zijn we plots HR-specialist!

Wij hebben daar inmiddels andere keuzes gemaakt en omringen ons juist daar met ‘externe’ collega’s die iets toevoegen. In tijd, maar zeker in professionaliteit. Hier zorgen we voor een flexibele schil die meebeweegt met onze behoefte. Een beetje meer communicatieve ondersteuning nu we onze nieuwe website aan het optuigen zijn, een extra uurtje van onze personeelsdeskundige nu we onze digitale personeelsdossiers op orde willen hebben. Belangrijker nog is natuurlijk het feit dat het professionals betreft. Specialisten op hun eigen terrein die ook echt kennis toevoegen aan onze club.

Hoe dan ook, onze klanten mogen er op rekenen dat onze eigen werkzaamheden voor hen in de vaardige handen zijn van onze eigen betrokken medewerkers.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *