Aandeelhouders = meerwaarde

Onze aandelen zijn meer
dan alleen handelswaar

In ons geval gaat het om certificaathouders, maar dat verschil laat ik voor het gemak even buiten beschouwing.

Aandeelhouders leveren dus meerwaarde, maar waarom dan. Dat geldt namelijk niet voor elke aandeelhouder.

Betrokkenheid

1 van de kernwaarden van onze organisatie, al jaren, is ‘betrokkenheid’. Nu wil je dat zowel in- als extern voor elkaar zien te krijgen en vooral bij de mensen die belangrijk voor je zijn. Omdat ik erg slecht ben in persoonlijke betrokkenheid tonen als het om privé zaken gaat moet ik dat dus anders aanpakken. Dat is geen onwil, maar vermoedelijk een simpel gebrek aan sociale vaardigheden.

Hoe dan wel betrokkenheid creëren? Hoe krijg ik ik medewerkers echt betrokken.

Dat kan door ze onderdeel van de zaak te maken. Door ze ook aan ‘de achterkant’ deel te laten nemen in de zaak. Dat bood ik dus ook enkele jaren geleden aan aan enkele van mijn medewerkers en daar volgde uit dat er 1 ook daadwerkelijk instapte. Prachtig.

Meerwaarde

Maar waar zit die meerwaarde dan in. Welnu die betrokkenheid die ik probeerde te realiseren kreeg ik terug en hoe! De betrokkenheid werd aanzienlijk en meer en meer groeit deze medewerker in de organisatie.

Meer en meer neemt hij verantwoordelijkheden die natuurlijk ook bij zijn functie horen, maar die zeker worden versterkt door zijn participatie in de club.

Die betrokkenheid zou in dit geval wel eens tot hele leuke dingen kunnen gaan leiden voor beide partijen.

3 Responses to Aandeelhouders = meerwaarde

 1. luc says:

  Hoi Fred,

  In dit geval is je blog te kort :))
  Had graag meer hierover gelezen. Ben zelf ook bezig met hoe je nou medewerkers meer het gevoel kunt geven dat ze ook medeondernemers zijn. Ze maken zelf deel van mijn bedrijf, en kunnen dus ook zorgen voor een goede toekomst voor het bedrijf en hun eigen functie.

  Misschien moet ik je eens bellen hoe dat gaat met zo’n certificaat.

  Groet,
  Luc

  Leuk dat ik buiten de Stamtafel nog steeds wat van je kan leren.

 2. Fred Rommens says:

  Gaaf Luc, dat je mijn blog te kort vind. Ik maak een aantekening dat ik over dit onderwerp wat meer ga vertellen. Leuk. U vraagt, wij draaien :)

 3. Fred Rommens says:

  Luc, 28 december deel 2 en 4 januari deel 3. Veel plezier met lezen en als je dan nog vragen hebt weet je me te vinden :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *