Als je doet wat je altijd deed …….

Scenario

Nieuw scenario

Ik hoeft het zinnetje niet af te maken denk ik zo. Het is bekend, maar slechts zelden handelen we er naar. Merkwaardig nietwaar?

Vraag het aan een willekeurige persoon in je omgeving en de meeste zullen zeggen dat ze zich wel willen ontwikkelen. De meeste zullen echter zelf weinig actie ondernemen om werkelijk stappen vooruit te maken.

Die crisis heeft ons dus toch ook echt goede dingen gebracht. Wij doen, deels noodgedwongen, allang niet meer wat we altijd deden en dus krijgen we ook heel andere dingen terug. En weet je wat. Dat is gaaaaffff!!

Ik durf hier best te bekennen dat ook Treetops ingeslapen was. Het liep allemaal wel tot aan het begin van de crisis en zoals bij velen trainden we onze medewerkers wel om stappen te maken, daadwerkelijk zichzelf te verbeteren, maar wat bleef daar uiteindelijk echt van over? Erg weinig!

Tot we in de problemen kwamen. Tot we afscheid begonnen te nemen van collega’s en we van circa 18 mensen naar 10 nu kelderden. Tot we dus onze eigen werkzaamheden anders moesten zien in te richten en wat denk je ……. bijna probleemloos!

Als je dit scenario van te voren bedenkt, met je medewerkers bespreekt en probeert te implementeren, dan weet je 1 ding bijna zeker; de kans op slagen is minimaal! Laat echter een orkaan op je bedrijf neerdalen waardoor aanpassingen afgedwongen worden en tot ieders verrassing verloopt de conversie bijna probleemloos.

Ik heb alleen daar al veel van geleerd, dat en een organisatieopstelling die ik onlangs meemaakte, waarin mij duidelijk werd niet te focussen op de ‘hakken-in-het-zand-types‘ maar juist de ‘glas-halfvol-types‘ aan de hand te nemen en daarmee aan het werk te gaan. De rest volgt vanzelf ……

Of niet.

Ook goed.

2 Responses to Als je doet wat je altijd deed …….

  1. Ingeborg says:

    Jaaaaaa, of zoals een andere zegswijze: niet trekken aan dode paarden !
    Ik doe met je mee!
    Gr Ingeborg

  2. Fred Rommens says:

    Nou daar gaan we dan Ingeborg :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *