Archiefkast de deur uit

Standaard opslag toch?

Het blijft eigenlijk best een hardnekkig fenomeen. De archiefkast.

Zeg eens eerlijk; hoe vaak kijken jullie ooit nog terug in oude archieven.

Archieven anders dan de financiële cijfers en dergelijke, immers deze dienen officieel zelfs nog bewaard.

Digitaal

Nee. Ik bedoel die archieven van zaken waarvan wij zelf vinden dat het moet worden bewaard. Archieven die we nooit meer bekijken en dan jaren later alsnog weggooien. Archieven die ontstaan van zaken waarvan er ook geheel digitale kopieën zijn. Die laatste zijn uiteraard nog wel het meest belachelijk.

Die laatste soort is toch echter, voor mij onbegrijpelijk, nog wel het hardnekkigst. Feitelijk is daarbij de fase voordat het wordt gearchiveerd eigenlijk nog erger. We bewaren hardcopy zaken die we eerst digitaal ontvangen. We maken ze er zelfs special voor, om die ordner toch up-to-date te houden, terwijl we alles steeds meer digitaal aangereikt krijgen.

Print

We maken ook met zijn allen prints van de meest onzinnige zaken zoals agenda’s van besprekingen, memo’s, rapporten. Zaken die we allemaal al digitaal hebben, printen we toch nog uit en vervolgens bergen we die hardcopy ook gewoon weer op. Snappen jullie het nog.

Zou het misschien gaan lukken om al die fraaie bomen te sparen en dus veel -en dan ook echt veel- minder te printen als we gewoon zouden zorgen dat er geen ruimte meer is om dat allemaal op te slaan?

Ik gooi er nog een paar kasten uit!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *