Complimentendag

Staande ovatie

Ik ben er doorgaans niet zo van, die ‘opgelegde’ ‘verplichte’ bijzondere dagen.

Ik heb niets met Valentijnsdag, liefde laat zich niet vangen in 1 dag.

Ik doe structureel niets aan secretaressedag zolang er ook geen jaarlijkse tekenaarsdagen, projectleidersdagen en noem alle in het bedrijfsleven voorradige functies maar op, bestaan.

Vandaag maak ik een uitzondering. Vandaag wil ik heel even stilstaan bij de afgelopen maanden en juist nu even, omdat die term voorbij vloog en ik me er weer even bewust van werd, de complimenten uitdelen.

Petje af

De complimenten gaan dan uit naar al onze medewerkers. Die medewerkers die we nog in dienst in hebben, maar zeker ook die ons inmiddels hebben verlaten.

Zij die ons hebben verlaten verdienen de complimenten omdat ze, gedwongen door de economische omstandigheden een nieuwe werkgever zochten en in 80% van de gevallen ook vonden. Dank aan hen dus en respect voor hun begrip. Natuurlijk was het niet leuk afscheid te nemen, maar we zijn ook zeer verheugd dat ze vrijwel allen (en hopelijk binnenkort zelfs allemaal) weer onderdak hebben gevonden.

Complimenten voor die medewerkers die juist in deze tijden het lef had om voor zichzelf te beginnen. Maar ook complimenten aan de medewerkers die we bij Treetops nog altijd wél hebben! Medewerkers die in deze lastige tijden hun schouders er onder zetten en ons ook, door hun inzet, door deze moeilijke tijden heen helpen. Klasse.

Complimenten ook aan onze partners en relaties die niet alleen begrip toonden voor omstandigheden, maar ook meedachten in oplossingen. Zij die als adviseur ons door lastige dilemma’s en problemen heen loodsten. Ze worden zeer gewaardeerd.

Inner Circle

Complimenten ook aan een aantal getrouwen, wiens naam ik niet hoeft te noemen omdat zij wel weten over wie ik het heb, die ons niet alleen zakelijk, maar juist ook persoonlijk een hart onder de riem staken toen dat even nodig was. Die we altijd konden bellen als we even behoefte hadden aan een klankbord. Dank jullie wel en de complimenten dus.

Het grootste compliment gaat uiteraard, hoe kan het ook anders, uit naar mijn huisgenoten. Vrouw (en mede-eigenaar) en kinderen, die er altijd waren als we afleiding zochten. Die ook verrekte goed begrepen wat er loos was en zich moeiteloos schikten in wat noodzakelijk was. Knap.

Tunnel

Jawel, de zwaarste periode lijkt voorbij. Het einde van de tunnel is in zicht en dat is dus gelukt zonder gedwongen ontslagen, zonder groot persoonlijk leed en daar zijn we eigenlijk best trots op.

We zullen nog wel tijd nodig hebben op weer helemaal op te krabbelen, het laten gaan van 1/3 van onze collega’s is niet niks, maar voor ons lijkt het ergste achter de rug. Ik hoop van harte dat dit voor al mijn MKB collega’s ook geldt.

4 Responses to Complimentendag

  1. Els says:

    En ook een groot compliment aan jezelf voor de manier waarop je met alles (vooral de tegenslagen) omgaat. xxx Els

  2. Liesbeth says:

    Zeker weten Els. Een diepe buiging voor mijn lieve, zorgzame man. Die het zeker niet makkelijk heeft gehad de afgelopen tijd.
    Petje af!!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *