Dagboek van een ondernemer

Een dagboek van een ondernemer. Ik heb het me wel eens eerder voorgenomen, maar zag er toch steeds weer vanaf. Steeds weer dacht ik in een spagaat terecht te komen waar ik niet meer uit zou komen. Een spagaat tussen wat ik eigenlijk kwijt wil en wat ik feitelijk kan vertellen.

Belangen strijden om voorrang

Verschillende belangen strijden namelijk om voorrang. Zo zijn daar cliënten waar je echt niet alles over kunt schrijven, noch negatief, maar ook niet positief. Dat stellen ze eenvoudig niet altijd op prijs. Dan zijn daar leveranciers, hoewel bij ons niet zo veel want we zijn een ‘urenfabriek’, maar toch wil je ook niet alles delen over hen.

Wat te denken van het rijtje adviseurs dat elke ondernemer heeft, foute en goede en wellicht de belangrijkste groep; de medewerkers. Ook daar kun je niet alles over kwijt. Je wilt niemand beschadigen, maar je kunt ook niemand de hemel in prijzen, immers dan voelen wellicht de andere zich benadeeld. Kortom een blog als ondernemer valt niet altijd mee.

Toch ben ik er aan begonnen. Er was bij mij simpel behoefte om mijn ervaringen en kennis over ondernemerschap te delen met anderen. Met startende ondernemers wellicht, maar ook met ondernemers die tegen dezelfde problemen, vragen en uitdagingen aanlopen als ik. Maar ook, eerlijk is eerlijk, omdat ik gewoon met vragen en problemen wordt geconfronteerd waar ik niet altijd de antwoorden op heb. Ik zoek dus ook voortdurend naar antwoorden en twijfel nog regelmatig aan mijn eigen keuzes en beslissingen. Dan kan een beetje hulp van lezers ook geen kwaad toch?

Geen echt dagboek

Een dagboek impliceert dat je elke dag schrijft. Een dagboek betekent voor mij ook dat daar informatie in staat die min of meer chronologisch wordt weer gegeven. Daar houd ik me dan lekker niet aan. Mijn dagboek komt wellicht 1x per week online, of 2x, of wellicht soms een weekje niet. Als ik de behoefte voel om zaken op te schrijven dan meld ik me, maar enige regelmaat zul je vast wel aan gaan treffen.

Nog mooier natuurlijk als men de interactie over betreffende onderwerpen niet schuwt. Een kritische noot, een bruikbare tip, het delen van jullie ervaringen. Ik mag hopen dat het geen eenrichtingsverkeer is en ik mag hopen dat openhartigheid bij mij en jullie niet in het gedrang komt met de belangen van ondernemingen, medewerkers of andere partijen. We gaan het zien. De wens om er iets mee te doen is in ieder geval groot.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *