De voorzitter maakt het verschil

niet langer stuurloos

Stuurloos dobberde het netwerk-schip rond op de eindeloze zee van netwerkactiviteiten. Stuurloos? Maar hoe kon dat met zo’n goede bemanning. Enthousiaste mensen die boordevol kwaliteit aan boord waren gestapt om gezamenlijk de woelige netwerkzeeën te bevaren. Al jaren onderweg en nog geen doel bereikt. Oh ja, elkaar kenden ze wel intussen, maar was dat het dan?

Gemis
Het was duidelijk wat er op dit scheepje miste uiteraard. Er was geen kapitein aan boord gestapt. De zeelieden hadden bedacht dat ze zonder ook wel konden. En hoewel ze het als bemanning prima met elkaar konden vinden hadden ze de meerwaarde van die kapitein niet in de gaten. Totdat die kapitein aan boord kwam. Bij een kleine tussenstop.

Van een doelloos rondvarend schip werd het een doelgerichte tocht. Er was weer sturing en de bemanning kreeg in de gaten dat ze er meer plezier in kregen. Ook voor hen was duidelijk dat ze zichzelf weer beter konden ontwikkelen. Prachtig

Zie hier wat een voorzitter in een netwerk voor belang heeft. Sturing, anderen motiveren, af en toe de zaak weer recht trekken. Ik ben er weer blij mee. Ik blijf nog even.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *