De wens de vader van de gedachte

Inspiratie kan overal
vandaan komen

Zeker gezien de intrede van internet komen we ze steeds vaker tegen.

Inspirerende mensen, inspirerende boeken, inspirerende blogs.

Heerlijk en allen een inspiratiebron voor mij als ondernemer.

Handen jeuken
Als ik dan weer zo’n inspiratiebron tegen het lijf ben gelopen (en bij Susan Cain had ik dat met plezier letterlijk gedaan) dan jeuken mijn handen.

Dan wil ik daar iets mee.

Dan kom ik erachter dat ik me helemaal kan vinden in het gesproken woord. Vaak blijft dat bij een opmerking op social media of op zijn best een blog van mijn hand.

Ik maak ook notities als ik een inspirerend boek lees, probeer na een mooie inspirerende spreekbeurt daar iets mee te doen, blog zelf over mooie uitspraken, als het weer eens kriebelt om er mee aan de slag te gaan. Maar verder dan dat kom ik meestal ook niet.

Toegepaste inspiratie
Soms gaat dat verder. Soms probeer ik er echt iets mee te doen en heel soms lukt dat … voor even dan. Zo heb ik eens het boek van Ricardo Semler verspreid onder mijn medewerkers. Ik had goede hoop dat we als organisatie er wel aan toe waren om die laatste stap te zetten om zijn denkwijze in onze organisatie toe te passen. Het pakte anders uit.

Soms probeer je een inspiratiebron over te brengen, zijn of haar enthousiasme probeer je dan te projecteren op je eigen club. Dat enthousiasme en die drive wil je terugzien in je organisatie en steeds is het toch net niet. Is mijn overtuigingskracht toch onvoldoende om ze allen mee te krijgen. Maar wie ben ik ook dat ik de ‘Richard Bransons’ van deze wereld zou kunnen evenaren?

En toch blijf ik het proberen. Toch moet ik eens de juiste snaar weten te raken. Men kan mij steeds meer en meer ervaring op dit terrein immers niet ontzeggen. Ik probeer het immers al jaren. Volhouden dus.

2 Responses to De wens de vader van de gedachte

  1. Mieke Schepens says:

    Hartstikke goed van je, Fred!

  2. Fred says:

    Dank je Mieke.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *