De zin of onzin van een Open Coffee

Met veel plezier bezoek ik steeds de Open Coffee bijeenkomsten in Valkenswaard. Heerlijke omgeving, heerlijke mensen. Het is wel de enige Open Coffee die ik feitelijk met regelmaat bezoek en dan vraag ik me af; waarom is dat?

Waarom bezoek ik deze Open Coffee wel en andere niet? Waarom bezoek ik überhaupt een Open Coffee bijeenkomst?

Het antwoord weet ik eerlijk gezegd niet. Haal ik er werk vandaan? Nee, hoegenaamd niet, maar dat is de makke van veel van mijn netwerkactiviteiten, veel mooie contacten, maar niet veel opdrachten. Ligt ook niet voor de hand eerlijk gezegd. Hoeveel facilitair managers of vastgoedbeheerders komt u in netwerken tegen. Ik zie ze niet.

Waarom dan toch?
Toch blijft vooralsnog de Open Coffee een fenomeen, tenminste de versie in Valkenswaard, er 1 waar ik dus graag kom. Ik ben zelfs de bedrijven contact dagen gaan bezoeken omdat ik wist dat veel van de Open Coffee collega’s er ook zouden staan.

Vele van de aanwezigen ken ik er inmiddels ook wel en vaak hebben we er leuke en ontspannen gesprekken. Diepgaand? Nee, dat ook weer niet. Het gaat doorgaans toch vooral weer over werk en wat er zich in de regio afspeelt. Of over netwerken zelf. Ik mocht er laatste een presentatie geven en ook andere zijn er druk doende voor ZP-ers iets op te zetten.

Moet ik me dan wellicht schuldig voelen? Schuldig omdat het weer gewoon te leuk is? Nee, kan ik nu volmondig zeggen. Mijn regelmatige contacten daar met 1 van de deelnemers lijkt me nu toch een prachtige lead op te leveren en is dat niet het ultieme netwerken? Haal ik er dan toch werk vandaan?

Ik blijf nog wel even gaan dus, het is meer dan alleen leuk.

4 Responses to De zin of onzin van een Open Coffee

  1. Wil Withoos says:

    Helemaal mee eens Fred, ik vind het iedere keer weer jammer als ik niet kan gaan. En… Uiteindelijk komt er werk uit. Mooi meegenomen toch?

  2. Fred Rommens says:

    Dat hopen we Wil. Dat hopen we, maar prettig om er naar toe te gaan is het zeker. Dank voor je reactie.

  3. ‘t Is jammer dat mijn werkschema het (voorlopig) niet toe staat de open coffee’s in Valkenswaard op de vrijdagochtenden te bezoeken. Maar zo gauw er een gaatje vrij komt, ben ik van de partij. Niet om er opdrachten te vergaren, maar vanwege de mensen die er komen, de spirit die er leeft en daaruit zie/lees ik mooie initiatieven ontstaan. Dat is de kracht van een open coffee, het is meer dan alleen leuk.

  4. Fred Rommens says:

    We kijken er naar uit Sophie :)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *