Een lege hooivork!

een vorkje prikken

een vorkje prikken

Voor mijn vakantie speelt de behoefte bij me op om in ieder geval iets, al is het nog zo weinig te delen van de afgelopen 5 zeer bewogen jaren. Ik deel ze in 5 dagelijkse blogs. Hopelijk dat het me wat rust verschaft als ik alvast wat zaken ‘van me af kan schrijven’.

De tank leeg.

Als ondernemer is het niet gebruikelijk dat je zwaktes laat zien. Stel je toch eens voor zeg dat, juist in tijden van economische tegenwind, je medewerkers zouden ontdekken dat ze een werkgever hebben die ook gewoon zijn twijfels heeft. Het soms ook gewoon effe niet meer weet. Dat kan toch niet.

Misschien is het juist wel die instelling die me zoveel energie heeft gekost. Niet dat ik dat bewust deed, maar terugkijkend hield ik de afgelopen jaren mijn ‘ondernemers-problemen’ te veel voor mezelf. Dat geeft te denken natuurlijk.

Sinds 2009 ging het Treetops niet bepaald voor de wind en steeds verder geraakten ook wij in een crisis. Mijn (iets te sociale) instelling maakt dat we te laat ingrepen en te lang doorgingen op de oude weg en dat kost kruim, heel veel kruim.

Om dat te compenseren nam ik veel hooi op mijn vork. Ik startte zelf nieuwe netwerken, ontwikkelde daar nieuwe concepten voor, startte een coöperatie welke ons in de toekomst veel goeds gaat brengen, geen twijfel mogelijk, en stortte me vol op de acquisitie wat juist in de crisis niet echt een succes was. Allemaal heel prachtige en zinvolle zaken hoor, dat zeker.

Ook maatschappelijk breidde ik mijn activiteiten weer verder uit en alles met als doel daar uiteindelijk zakelijk en persoonlijk verder mee te komen. Een bittere noodzaak als je jarenlang je bedrijf langs de rand van de afgrond loodst.

Nu echter de markt weer aantrekt, Treetops nieuwe -zeer gave- wegen inslaat, faillisementen niet meer aan de orde zijn, blijkt het allemaal wat te veel. Al die activiteiten doen me, nu het ook met projecten weer goed gevuld raakt, de das om. Hoewel, of juist omdat, de ontwikkelingen er zeer goed uitzien valt er een last van jarenlange zorg van me af en juist dan komt die terugslag.

De tank is effe leeg.

De hooivork ook.

Zouden ze in Italië hooi hebben?

5 Responses to Een lege hooivork!

 1. Cor says:

  Goed dat je even stopt met je ‘zwaktes’ te verstoppen Fred. Ja hoor, in Italië hebben ze hooi, geniet ervan!

  Groeten,
  Cor

 2. Niek says:

  Fred, Niet vergeten op tijd afstand te nemen om te kunnen relativeren en nieuwe perspectieven te ontdekken. Stap in de helicopter, of het nou is voor vakantiefun of om een probleem heen te vliegen. Maar nu eerst: vakantie. Veel plezier!

 3. Fred Rommens says:

  Nog vier dagen en dan neem ik pas echt afstand. Dank voor de mooie woorden.

 4. Ingeborg says:

  Hi Fred,
  Tja, met firefly doen we veel samen, maar voornamelijk, om t in mijn woorden te zeggen, bergen verzetten. en dat gaat dus niet zomaar . Net als ik ben jij een enorm sociaal begaan mens, die ook goed aan zichzelf mag denken !! Dank voor je openheid! Geniet, laat los wat je kunt en kom vol energie terug. Als ik iets voor je kan doen, hoor ik t graag !
  Ingeborg

 5. Fred Rommens says:

  Dank Ingeborg.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *