Een leven zonder printer

Scheelt weer een bos

Toegeven. Het is niet geheel vanzelf gegaan. Er was een aanleiding toe.

Maar nu, eenmaal zonder printer, mis ik hem nog nauwelijks.

Is dat Duurzaam ondernemen of niet?

Van Windows naar Apple
Ik zal niet de eerste zijn geweest en mogelijk ook niet de laatste, maar onlangs kreeg ik de kans over te stappen van Windows naar Apple.

Van een Toshiba laptop naar een 2e hands MacBook Pro. Niet zo heel ingrijpend als je bedenkt dat mijn zoon voor studie en eigen bedrijf een nieuwe, weer veel snellere MacBook kocht. Ik mocht zijn ‘oude’ hebben.

Voordat ik nu ga uitweiden over hoe blij ik ben met een tweedehands Mac boven een tamelijk nieuwe Toshiba, wil ik alleen in gaan op de consequenties van die ruil. Ik kreeg binnen zeer korte tijd alles aan het werk op de Mac, maar ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om mijn printer in te stellen.

Gemis?
Nu is dat al weer een maand zo en ‘guess what‘ ik mis hem nauwelijks. Natuurlijk komt het wel voor dat ik zo heel af en toe een print nodig heb, maar als dat 1x per week nog is heb je het gehad. Kortom een papierarm kantoor is best wel mogelijk kom ik uit eigen ervaring nu achter. Ik kan in ieder geval al heel aardig zonder printer.

Natuurlijk ik print nog genoeg, maar dan als pdf, welke bestanden ik in een Dropbox gooi om ze vervolgens onderweg allemaal weer mee bij me te hebben. Ik kan even niet printen en bedenk dus, zeer snel en eenvoudig, veel betere oplossingen zonder alles ook echt op papier te drukken. Zo ben ik lekker duurzaam bezig.

Zonder al die overbodige prints kan het dus prima. Nu de rest hier intern daarvan nog zien te overtuigen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *