Een netwerk beginnen

De juiste uitstraling

Tsja, waarom zou je dat eigenlijk willen?

De eerste vraag die bij menigeen op komt als ik meld dat ik iets nieuws wil beginnen op netwerk gebied.

Waarom en hoe?

Dat zijn toch wel de vragen die er dan toe doen.

De aftrap van Firefly

Van de week is het zover; de eerste echte meeting van het nieuwe netwerk; Firefly. De vragen zijn dus niet alleen gesteld, ze zijn ook beantwoord.

Waarom een nieuw netwerk? Omdat er behoefte was aan iets anders. Een netwerk dat meer aansloot op de behoefte. Een netwerk dat een brug probeert te slaan tussen de reguliere netwerkers en branches die we er maar mondjesmaat tegenkomen. Een netwerk ook dat actief aan de slag wil met zijn netwerkers en dan niet door uitsluitend rondetafelgesprekken.

Hoe? Die vraag heb ik uitvoerig beantwoord in een presentatie van potentiële netwerkers. Gegadigden die zeer geïnteresseerd bleken in de plannen en die zich ook supersnel aansloten tot mijn verrassing. Top.

Prezi Firefly

Spannend

Het blijft natuurlijk uitermate spannend om de eerste sessie te gaan meemaken, ten uitvoer te brengen ook. Het concept is immers nog helemaal niet beproefd. We moeten nog schaven, bijsturen, ontwikkelen. Maar het enthousiasme dat ik ervaar bij alle betrokkenen maakt dat ik er met vertrouwen naar toe werk. Dat we zowel aan de kant van de netwerkers zelf nu al kunnen rekenenen op een optimale opkomst en aan de kant van de gasten ook louter enthousiasme ontmoetten.

Donderdag is het zover. Ik ben er klaar voor.

2 Responses to Een netwerk beginnen

  1. Veel succes met FireFly!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *