Een webredactie? Moet dat?

Hectiek op de redactie

Voor een zelfstandige is dit geen issue begrijpelijkerwijs.

Die zullen veel alleen moeten doen, ook als het over internet activiteiten gaat.

Een onderneming (ongeacht het aantal medewerkers) zou echter wel een webredactie moeten overwegen vind ik.

In mijn uppie

Toen ik ooit met social media echt actief werd, dat zal zijn een jaar of drie geleden, deed ik uiteraard ook alles zelf.

Ik schreef, redigeerde, plaatste, Twitterde, en postte op Facebook en alles voor mezelf, namens mijn bedrijf en nog wat aanverwante zaken.

Op dit persoonlijke blog doe ik dat nog steeds overigens en vandaar al die tekstuele onvolkomenheden en taalvauten. Excuses daarvoor. Op onze Treetops locaties is dat echter niet meer aan de orde. Daar delen we het werk, maar uiteindelijk in beperkte mate.

Redactie

Vol goede moed begon ik ooit een heuse webredactie. Ik was er natuurlijk van overtuigd dat vele handen licht werk maken en ben dat nog steeds. Dit blijft dus een prima argument om werk te verdelen. Ook om te zorgen dat er geen ‘haperingen’ ontstaan in onze communicatie via social media, dat wil zeggen dat er een redelijk constante stroom ontstaat, is spreiding onder meerdere collega’s een pre. Ook een prima argument.

Maar om te denken of zelfs te hopen dat je er meer betrokkenheid mee kunt creëren …. Nee dus.

Dat blijkt niet te werken. Ik was in de veronderstelling dat ik mensen langzaam zou kunnen laten wennen aan social media door ze er in te betrekken, maar dat, zo kan ik nu uit ervaring mededelen, werkt dus niet. Van een ooit 5-koppige redactie, zijn er precies 2 over.

We zullen het dus moeten omkeren en onze nieuwe mensen mede selecteren op basis van een actief social media gebruik, of mag dat niet omwille van discriminatie?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *