Enthousiasmeren een vak?

het hele team enthousiast

Het valt me de laatste tijd meer en meer op.

Het lukt me veel makkelijker om mensen buiten mijn bedrijf enthousiast te krijgen voor iets dan mijn eigen collega’s/medewerkers.

Hoe zit dat? Wat doe ik dan verkeerd, of zit dat ergens anders in?

Mindset

Onlangs startte ik een tweetal nieuwe netwerken. In beide gevallen ging daar een bijeenkomst aan vooraf. In beide gevallen had ik ook in korte tijd, lees: op de bijeenkomst zelf, de mensen enthousiast voor mijn ideeën en plannen. Zo enthousiast dat ze er meteen mee aan de haal gingen en het zijn niet langer mijn ideeën, nee ze zijn van allemaal.

Geweldig. Zo hoort het ook.

Nu heeft dat ook veel te maken met de instelling van de aanwezigen. Deze mensen kwamen al met het idee naar de bijeenkomst dat het tijd werd voor iets nieuws. Hun ‘mindset’ (sorry, modewoord) was al een andere. Ze waren rijp voor een andere aanpak en kennelijk pasten mijn plannen daarin.

Hakken in het zand

Hoe anders is dat als ik binnen mijn bedrijf iets nieuws probeer in te brengen. Een nieuwe aanpak van een proces, minder printen of minder overleg onderling. Daar wil het niet echt lukken. Dan ben ik jaloers op de Richard Branson’s van deze wereld die de kennelijke overtuigingskracht hebben om dat wel over te brengen.

Waarom die weerstand vraag ik me dan steeds weer af. Dat heeft toch vermoedelijk niets te maken met mij, noch met die medewerkers. Dat heeft misschien zomaar te maken met het feit dat hun ‘mindset’ nog niet klaar is voor wat ik ze vertel. Ze zijn er nog helemaal niet mee bezig, ik overval ze er vaak een beetje mee.

De oplossing?
Het is handig te weten dat het niet per definitie is omdat ze tegen zijn, ze zijn alleen ook nog niet meteen klaar voor de nieuwe aanpak. Blijft natuurlijk wel de vraag, hoe we dat dan wel voor elkaar gaan krijgen. Hoe krijg ik dus mijn medewerkers wel enthousiast?

Ik kreeg eens de tip om die ideeën en plannen zo te presenteren dat ze meer van hen lijken dan dat het door mij is bedacht. Wellicht een goede aanpak. Maar misschien wil ik ook wel gewoon teveel tegelijk. Misschien moet ik af en toe wat kleinere stappen nemen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *