Facebook werkt aan ons imago

doel bereikt.

Ik was er zelf al langer van overtuigd, maar krijg af en toe een bevestiging van deze overtuiging.

En eerlijk gezegd is dat dan ook wel weer lekker.

De ingeslagen weg van ‘content marketing’ en de inzet van social media helpt ons vooruit en Facebook speelt daarin een boeiende rol.

Overtuiging
Het is natuurlijk wel leuk als je zelf overtuigd bent van de werking van social media, maar dat wordt pas echt waardevol als dat ook bevestigd wordt door onafhankelijke bronnen. In ons geval werd dat bevestigd door een relatie die ik onlangs trof en die een treffende samenvatting gaf van wat wij op Facebook nastreven.

Nu moet je weten dat ik Facebook meer en meer inschat als een platform waar je wel zakelijke info kwijt kunt, maar dat moet geen reclamezuil worden. In het geval van mijn bedrijf hebben we er bewust voor gekozen om humor en achtergrondinformatie over ons bedrijf en onze medewerkers hand in hand te laten gaan.

Het merendeel van het Facebook publiek leest het niet als een zakelijk kanaal. Wil dus op zondagmiddag niet verveeld worden door zakelijke boodschappen. Wat wel goed werkt is dus humor. In ons geval humor over bouwgerelateerde zaken. Stomme bouwfouten bijvoorbeeld, waar iedereen hartelijk om kan lachen. Informatie over onze Goede Doelen of info over onze mensen. Een zwangerschap, een vertrek of een nieuwe stagiaire. Dat wordt niet alleen gelezen er wordt ook op gereageerd.

Compliment
Het was dan ook heel mooi om te horen dat een nieuwe relatie mij vertelde, dat wij volgens hem een ‘persoonlijke en betrokken organisatie‘ waren. Dat had hij tenminste afgeleid uit onze Facebook Fanpage. De spijker op zijn kop meneer! Dank u, dat is inderdaad precies wat we nastreven.

Mooi toch als je inspanningen zo beloond worden. Wij zijn er trots op.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *