Flexibel werken – tot hoever ga je daar mee?

Zo flexibel ben ik dus niet :)

Gezien de werkwijze van ons bedrijf heeft iedereen hier al veel vrijheid om zijn werk te doen.

Verantwoordelijkheden liggen al bij het individu en dus lijkt het eenvoudig om ook flexibel werken door te kunnen voeren.

Plaats-onafhankelijk
Dat flexibele werken, ook wel ‘het Nieuwe Werken’ is dan ook (al dan niet geheel volgens de definities) bij ons ingevoerd.

Het ligt namelijk voor de hand dat wanneer mensen gewend zijn zelfstandig te werken dat ze dat evengoed tijd- en plaats-onafhankelijk kunnen doen. Dus hebben ze van ons de ruimte gekregen dat naar eigen believen in te vullen.

Dat gaat inmiddels prima. Er zitten wat haken en ogen aan in relatie tot de bezetting op kantoor, zo’n enorm grote club zijn we immers niet, maar dat zijn praktische zaken die zich wel oplossen. Men kan redelijk vrij zijn tijd indelen en de momenten pakken waarop er evengoed thuis kan worden gewerkt.

Kanttekeningen
Helemaal vanzelf gaat dit allemaal ook weer niet natuurlijk. Er zijn grenzen tot waar mensen met die vrijheid uit de voeten kunnen. Sommige geven dat zelf aan. Die werken liever niet thuis, omdat ze aangeven de zelfdiscipline niet te hebben om effectief te kunnen werken of omdat de kinderen te veel afleiden.

Anderen gaan het avontuur aan, maar geven niets aan en blijken toch niet de juiste instelling te hebben om er mee om te kunnen gaan. De vraag is natuurlijk hoe je dat kunt monitoren, beoordelen en wat je er vervolgens mee zou moeten. Daar zijn we eerlijk gezegd nog niet helemaal uit.

Hoe dan ook is het vertrouwen schenken en ze de ruimte geven tot nu toe nooit misbruikt (tenminste niet dat we weten). Ik kan het dus vooral aanbevelen, ook in kleine organisaties.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *