Frustratie

Weer niet!

Je kent dat vast wel. Prachtige kansen die voorbij komen, heerlijke oriënterende gesprekken, echte kansen en dan toch …. dan toch lukt het weer niet om die klant over de streep te trekken.

De tijd van het jaar

Het is schering en inslag zo lijkt het. Jarenlang netwerken heeft er dan wel voor gezorgd dat we veel kansen voorbij zien komen, dat we veel leuke gesprekken met potentiele nieuwe clienten kunnen voeren. Dat geluk hebben we in ieder geval, maar om nu te zeggen dat het ergens toe leidt.

Een jaar geleden nog kon ik na 1 of enkele gesprekken wel redelijk voorspellen wanneer iemand klant zou worden. Ik zat er zelden naast. Het leverde me zelfs winst in weddenschappen op. Dat lijkt echter als sneeuw voor de zon verdwenen. Het zal de tijd van het jaar zijn denk ik.

Ligt dat dan aan de client? Ik denk het niet. De ervaring leert dat onze gesprekspartners wel willen, maar dan intern de ruimte niet krijgen of kunnen pakken om ons aan het werk te zetten. Opdrachten waarvan ik overtuigd was dat ze zouden vallen komen dan toch weer …. net niet.

We gaan zaken doen!

Contacten die gelegd worden zijn vrijwel onveranderd positief, maar komt er werk uit; nee! Tenminste niet op korte termijn. Een nieuwe client verwoorde het als volgt; “Beste Fred, we zijn overtuigd. We gaan met jullie zaken doen. Vraag me echter niet op welke wijze en vooral niet wanneer!

Oké ik ben daardoor wat gefrustreerd. Maar met geduld en inzet gaat het uiteindelijk vast weer lukken. Er zijn nog zoveel mooie kansen.

7 Responses to Frustratie

 1. wil withoos says:

  Heel erg herkenbaar.

 2. Mieke Schepens says:

  Belangrijk is vooral je positiviteit te bewaren. Dat straal je uit en neemt de klant mee terug. Dat blijft hem bij..

 3. Fred Rommens says:

  ja hè! Ik zal inderdaad niet de enige zijn die hiermee zit.

 4. Brigitte de Man says:

  dit is ook heel herkenbaar voor ons dit jaar, helaas.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *