Gung Ho

De werkwijze van de Bever

Inspiratie komt bij mij vaak uit boeken.

Zo ook begon het te kriebelen toen ik het boek Gung-Ho las van Ken Blanchard en Sheldon Bowles.

Een simpel dun boekje, maar wat een impact had dat boekje weer op mij.

Dan popel ik om dit binnen mijn bedrijf in te voeren, maar ik weet ook dat dit niet zonder slag of stoot kan. Dat ik niet over nacht ijs zou moeten gaan, maar toch ….

De drijfveer van de Eekhoorn

Nu niet meteen afhaken. Niets zweverigs, maar een link tussen wat wij elke dag doen en wat de indiaan Andy Longclaw in de natuur aantrof. Hij weet een fantastische link te leggen tussen onze dagelijkse werkzaamheden en hoe we daar eigenlijk mee om zouden moeten gaan.

Hij baseerde zijn werkzaamheden op drie uit de natuur opgedane principes en de ‘drijfveer van de Eekhoorn’ is daarvan de eerste. Hij bekeek de activiteiten van eekhoorns en haalde daar een simpele norm uit. Eekhoorns doen vooral werk dat waardevol is. Het verzamelen van voedsel maakt dat ze winter weer door gaan komen en dus doen ze waardevol werk.

De schrijvers laten ons zien dat we feitelijk allemaal waardevol werk doen. Van vuilnisman tot chirurg, het draagt allemaal bij aan onze gemeenschap en dat geldt voor ieder van ons. Als wij kunnen zorgen dat de huisvesting van een school op orde blijft dan kunnen onze en jullie kinderen daar veilig naar toe om te kunnen leren. Dan leveren wij ook een waardevolle bijdrage.

De werkwijze van de Bever

De tweede uit de natuur gehaalde aanpak die in het boek naar bedrijven wordt vertaald is de ‘werkwijze van de bever’. Bij bestudering van de bevers, bouwend aan een dam, kwam Andy er achter dat er geen leider bleek te zijn bij de bouw. Iedereen deed een bijdrage, maar niemand schreef voor hoe. Het doel was wel bepaald, immers er moest een dam komen, maar ieders aanpak en werkwijze werd daarbij gerespecteerd.

Geweldig toch. Ook dat kun je uiteraard omzetten naar je eigen praktijk. Ook wij hebben heldere doelen, maar zijn, te vaak, geneigd onze medewerkers voor te schrijven hoe ze die moeten verwezenlijken. Niet doen dus. Stel de kaders vast, maar geef wat meer ruimte. Maak het uitdagend, maar haalbaar om zelf, op eigen wijze de gezamenlijke doelen te bereiken.

De gave van de Gans

De derde en laatste motivatie die Andy uit de natuur haalde, was de ‘gave van de Gans’. Ganzen hebben namelijk de gewoonte om elkaar de hele dag enthousiast aan te moedigen. Steeds weer zijn ze positief en enthousiast aan het ‘gakken’.

Kortom geef elkaar regelmatig complimenten, moedig elkaar wat vaker aan en dus niet alleen de baas zijn medewerkers. Een boodschap die veel makkelijk is uitgesproken dan uitgevoerd kan ik uit ervaring melden, maar 1 die zeker werkt, daar ben ik wel overtuigd.

Invoeren

Om deze Gung-Ho principes in te voeren zal ik aan de bak moeten. Dat zal, als gezegd, niet van de een op de andere dag gaan. Sterker nog dat zal uitermate lastig zijn. Ik ben niet in de gelegenheid om mijn medewerkers mee te nemen de natuur in om ze te laten zien hoe de verschillende principes werken, maar wellicht dat YouTube uitkomst kan bieden.

Iemand met ervaring in deze principes en hoe deze in te voeren. Ik ben erg nieuwsgierig.

2 Responses to Gung Ho

  1. Mieke Schepens says:

    Ik ben altijd weer blij om te zien dat mensen goede ideeën opdoen uit de natuur. Het is vaak het wíllen zien. Daarna nog het uitvoeren van deze ideeën, dat is moeilijker. Heel veel succes toegewenst, maar de eerste stap is er.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *