Indrukwekkend stil

Maar dan zonder dwang :)
(Achmed the dead terrorist)

Onlangs sloot ik met mijn medewerkers het afgelopen jaar af.

Ik had een presentatie voorbereid over het verleden, het heden en de toekomst. Ik kreeg ze daarmee 2 uur lang stil.

Verleden

Ik dook met ze de afgelopen jaren in. De jaren die maakten dat we nu in zwaar weer terecht zijn gekomen. Jaren waarin we meer problemen tegen het lijf liepen dan dat ik op dat moment wilde delen met mijn medewerkers.

Dat ik ze nu wel deelde maakte nu ook weer niet dat we allen met tranen in de ogen in de spreekkamer zaten, maar als gezegd; het was stil. Ik ontmoette vooral begrip en eindelijk kon ik wel delen wat ik zo lang voor me had gehouden. Heerlijk.

Heden

Waarom kon dat nu dan wel vraag je je af. Welnu de problemen zijn allen onder controle. Dat wil niet zeggen dat de crisis voor ons voorbij is, maar de problematiek is weer hanteerbaar geworden. De status van onze club is dat we weer aan het opklauteren zijn. Dat we de ‘Grote’ problemen hebben getackeld en we de ‘Kleinere’ kunnen aanpakken. Dat kan en durf ik dan ook weer te delen met onze medewerkers en dat voelt goed.

Toekomst

Dat ik de uitgebreide voordracht dan ook kon eindigen met ons positieve toekomstperspectief maakte dat allen toch niet verontrust, maar vermoedelijk juist gerustgesteld naar huis gingen na afloop. Dat niet alleen. Ik had sterk het gevoel dat men zich ook begint te realiseren dat we wel eens sterker uit deze crisis kunnen komen dan dat we er in gingen.

Helaas geldt dat niet meer voor alle collega’s. We hebben er van een paar afscheid moeten nemen, maar de rest beseft zich dat de schouders er onder moeten en dat aanpakken het devies is. Volgens mij zijn we er klaar voor.

Beste klant kom maar op!

2 Responses to Indrukwekkend stil

  1. Mieke Schepens says:

    Volgens mij ben jij er in ieder geval klaar voor ! Ook nog een heel fijn kerstfeest toegewenst. Warme groet uit Walik.

  2. Fred Rommens says:

    Dank je Mieke. Ik wens jullie uiteraard ook heel fijne kerstdagen. Dank voor al je warme reacties. Alleen daarom al is het heerlijk te blijven bloggen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *