Intern overleg afschaffen

Mag het iets minder?

Het moet maar eens gedaan zijn met al dat overleggen binnen onze club. Het is zo langzamerhand een activiteit op zichzelf geworden. Het dient geen doel meer. Het is een doel op zichzelf geworden. 1 uur overleg met 4 mensen is dus gewoon 4 effectieve werkuren. Weg er mee dus. Afschaffen die overlegrondes.

Een brug te ver
Natuurlijk overdrijf ik in mijn bovenstaande statement. Vanzelfsprekend is er behoefte aan overleg. Vanzelfsprekend is overleg in sommige gevallen zelfs zeer noodzakelijk. Al is het maar om te blijven communiceren binnen het bedrijf. Maar de kern van het statement … daar ben ik toch wel van overtuigd.

We hebben er zelfs allemaal namen voor bedacht binnen ons bedrijf; LZ, PTO, MOS, OPL, BE, INSP. Dat geeft te denken zou ik zeggen. Men bereidt zich ook vaak uitermate goed voor en dat pleit dan weer voor de medewerkers overigens, maar of het wenselijk is? Ook die voorbereidingen kosten uiteraard tijd. Tijd die we wellicht ook gewoon aan de client hadden kunnen besteden.

Het roer om
Meer en meer ben ik me gaan afvragen waar al dat overleg toe leidt. Voegt het iets toe aan ons werk. Moeten we ons werk niet anders inrichten zodat de noodzaak tot dat overleg er niet langer is.

Vanzelfsprekend zijn er overleg situaties die absoluut om persoonlijk contact vragen, maar als we projecten met elkaar bespreken en daar vervolgens -uitsluitend voor intern gebruik- zeer uitgebreide mails achteraan sturen of verslagen maken, schieten we dan ons doel niet mijlenver voorbij?

Een gesprek onder 4 ogen kan toegevoegde waarde hebben, ook in de uitvoerende sfeer, maar werkoverdrachten die tot zelfs halve dagen duren -en nee, er was geen sprake van een vakantie- dat is te gek voor woorden. Daar is structureel iets mis. Daar gaan we dan ook structureel iets aan veranderen. Nu nog bedenken hoe.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *