LinkedIn profielen afschermen

Stiekem gluren

Ik heb het nooit begrepen. Dan ga je gebruik maken social media, bent dus bereid zaken te delen en de communicatie via deze media op gang te brengen …. en dan scherm je je profiel af?

Eitje

Ik snap het al niet helemaal bij een ‘eitje’. Je weet wel dat standaard icoontje bij Twitter als je vergeet om je foto te plaatsen. Dat stomme symbooltje dat aangeeft dat je nog hartstikke vers bent op Twitter. Dat je nog moet wennen aan het plaatsen van tweets en jezelf er profileren. Kan ik nog begrijpen, hoewel als je er actief word je er toch enige moeite voor wenst te doen, waarom begin je er anders aan.

Daar komt wel bij dat de normale twitteraars dat toch onder eigen naam doen en dat je dus toch weet met wie je communiceert. Wie geïnteresseerd is in wat ik te vertellen heb en waar ik dus op gepaste wijze op kan reageren. In gesprek kan raken als ik merk dat iemand geïnteresseerd is in wat ik heb te vertellen.

Schaduw

Op LinkedIn vind ik dat echter veel irritanter. Daar kun je alles afschermen. Daar kun je iemand dus stiekem volgen, zonder dat hij of zij dat kan zien. Je weet dat er iemand is die je volgt, maar telkens als je je omdraait is de achtervolger niet te zien. Vanuit je ooghoeken heb je het in de gaten, maar echt zicht op wie het is krijg je nooit. Hoogst irritant.

En waarom eigenlijk? Waarom op social media actief worden om vervolgens jezelf onzichtbaar te maken. Je Aanmelden op een platform dat er voor bedoeld is om makkelijker te communiceren dan in een gemiddeld netwerk. Dat bedoeld is om informatie met elkaar te kunnen uitwisselen en dan vervolgens heel stiekem gaan zitten doen en lekker niet laten weten dat je er bent.

Het zal aan mij liggen, maar ik snap het niet helemaal.

2 Responses to LinkedIn profielen afschermen

  1. Mieke Schepens says:

    Dat komt omdat jijzelf helemaal niet zo bent, Fred !

  2. Fred Rommens says:

    Zou dat het zijn?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *