Mijn bezoek aan de Geriater

Foutje. Bedankt.

Eentje vandaag uit de ‘oude doos’ Deze sluit mooi aan op de berichten omtrent verwijzingen en goedbedoelde netwerktips. Ik plaatste hem in 2010 al eens bij Anne Raaymakers, maar zoals wel vaker is ook deze gewoon actueel te noemen.

Een Geriater? En dat heeft met netwerken te maken? Jazeker dat heeft met netwerken te maken. Tenminste dat dacht ik toen ik op weg ging naar deze specialist.

Een van mijn relaties had mij aan deze andere “netwerker” gekoppeld. Het liep wat anders als verwacht.

“Hoezo een Geriater?” bij terugkomst waren mijn collega’s nogal sceptisch. “Echt! Ik ging echt voor een acquisitiegesprek.”

“Ja, ja ?!”

Bij navraag begreep ik wel beter waarom er zo vragend werd gereageerd. Mijn onvolkomenheden werden natuurlijk direct breed uitgemeten;

Was er bij soms sprake van een overklaarde achteruitgang in mijn dagelijks functioneren? “Oh, ja!“,
Continentieproblemen misschien ook? Grinnikend keken de collegae elkaar aan,
Mobiliteitsproblemen dan en regelmatig vallen? “Oh! Het was niet van de drank.”
Nee beste medewerkers! Ik was daar niet omwille van mijn eigen gezondheid. Echt niet!

Misplaatste koppelingen

Al deze gein en misverstanden waren simpel het gevolg van een overenthousiaste netwerker. Met de meest oprechte bedoelingen had een relatie van me een verbinding tot stand gebracht tussen mij en deze medisch specialist. Deze man zou belangrijk zijn bij de afbouw van een ziekenhuis en dat is mijn bedrijf natuurlijk op het lijf geschreven.

Helaas, een beetje meer voorinformatie zou op zijn plaats zijn geweest. Met twee man sterk (een ziekenhuis als cliënt binnen halen doe je niet elke dag) togen we, helaas voor joker, naar de afspraak. Had mijn relatie iets verder doorgevraagd dan had de Geriater ons niet stomverbaasd aan zitten aankijken.

Had mijn relatie iets meer focus op inhoud gehad en niet op zijn eigen interpretatie van de feiten dan hadden we ons een duur half dagje kunnen besparen. De Geriater? Die was uiteindelijk maar 10 minuten kwijt. Wij, opgeteld dan, bijna 8 uur. Niet erg als het werkelijk acquisitie betreft, maar nu; zonde van de tijd.

The missing link

Conclusie; netwerkers lopen zichzelf nog wel eens voorbij. In de haast om anderen van dienst te zijn wordt onzorgvuldig geschakeld. Er worden afspraken geregeld, die beter niet geregeld hadden kunnen worden.

Elke goed opgevoede netwerker zal een dergelijke koppeling echter serieus nemen. Zijn netwerkactiviteiten zijn gebaseerd op het opvolgen van dit soort netwerkafspraken. Doen we dat niet dan krijgen we nooit die echt gouden tip natuurlijk.

Maar lieve netwerkers; volgende keer graag wel een link met je netwerk die ook echt hout snijdt. Die echte ‘missing link’ dus. Al is het maar om verschoond te blijven van de grappen en grollen die een bezoek aan een geriater nu eenmaal oplevert. Excuses overigens voor hen die onvrijwillig met deze beroepsgroep te maken heeft.

Ik kijk weer uit naar de ‘echte’ netwerkafspraken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *