Mijn Mini en een ‘midlifecrisis’

Geen stress en zeker geen midlifecrisis

Niet al mijn blogs hebben ogenschijnlijk uitsluitend met ondernemen te maken. De titel van dit blog doet ook meer vermoeden dat ik jullie ga lastig vallen met mijn leeftijd en alles wat daar bij komt kijken. Sorry, dat gaat niet gebeuren.

Crisis? What crisis?
Nu is het zo dat anderen dat bij mij dus wel doen. Anderen dan mijzelf vermoeden bij mij een ‘midlifecrisis’ omdat ik dus in een Mini ga rijden.

Snapt u het nog? De werkelijke reden dat ik er 1 ga rijden heb ik hier al eens uitgelegd toen ik me geroepen voelde dat te moeten uitleggen. Wat overigens tot op de dag van vandaag natuurlijk onzin is. Het is immers gewoon mijn keuze en van niemand anders.

Maar waarom dan die reactie. Waarom vermoed men dan die crisis verwant aan zekere leeftijd.

  • Is het zo dat ik al gezien wordt met de mooiste blonde vrouwen op straat, anders dan mijn eigen mooie blonde vrouw uiteraard?
  • Zie je mij plots aan sporten doen die ik van mijn leven niet heb gedaan en ook niet zou kunnen?
  • Ben ik gesignaleerd op zwarte skihellingen of springend uit vliegtuigen, al dan niet met parachute?

Kortom wordt dat vermoeden nu alleen maar uitgesproken omdat ik een mini ga rijden??

Geen compromissen meer
Het tegendeel is namelijk waar. Als ondernemer (jawel, we zijn weer terug) heb ik me jarenlang ook geschikt in wat andere vonden dat ik ‘moest’ doen, ‘moest’ dragen en dus ook ‘moest’ rijden.

  • Ik ‘moest’, zo was de algemene opinie tenminste, me in een pak hijsen want dat was goed voor de onderneming.
  • Ik ‘moest’ me op een golfbaan vertonen want dat was pas ‘echt goed’ voor mijn netwerk en
  • Ik ‘moest’ een grote auto rijden want dat paste bij mijn status als directeur.

Welnu, wijsheid komt met de jaren en dus draag ik geen pakken meer en loop ik in prettige jasjes, draag enthousiast mijn All Stars en mijn Banksy T-Shirts. Mijn status, kennis, kunde en verantwoordelijkheden ontleen ik niet aan wat ik draag. Ik draag wat ik lekker vind en straal dat vrijwel zeker uit.

Dat netwerken, tja wat moet ik daar nog van zeggen. Dat doe ik intussen al jaren op mijn manier en die is simpelweg niet op de golfbaan, zoals mijn volgers allang weten.

En die auto? Wel die auto ga ik rijden omdat hij een mooi formaat heeft, zuiniger is, mij veel minder geld kost en dan toch ook nog een eigen karakter heeft. Mooi toch.

Geen compromissen meer. Gewoon zijn wie je bent en je niet anders voor doen. Daarmee ben ik toch redelijk ver gekomen.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *