Nieuwe auto? Het was toch crisis

Caravan not included

Hoewel het wederom nonsens is en ik de tekst en uitleg vooral wens te geven voor mijn eigen gemoedsrust, doe ik het lekker toch. Ik kreeg namelijk een reactie op ons voornemen een nieuwe auto te gaan rijden en dat terwijl ik aan de andere kant afscheid neem van personeelsleden omdat het allemaal wat minder is met de orders. Hoe kun je dat nu doen?!? Klonk er in de vraag door.

Ongelukkig?
Het lijkt dan ook wat ongelukkig dat we hier zo enthousiast mee bezig waren, maar dat heeft meerdere redenen en die hebben allen juist met diezelfde crisis te maken. Zo ongelukkig is het dus voor ons helemaal niet.

De belangrijkste reden en die herkennen vele ondernemers vast, is omdat het leasecontract simpelweg afloopt. Verlengen kon wel, maar bespaarde niets. We zouden dus hetzelfde leasebedrag moeten neertellen om een intussen meer dan 4 jaar oude auto te rijden.

Nu hadden wij al besloten wat kleiner te gaan rijden. De kinderen gaan nog zelden tegelijk met ons mee ergens naar toe en dus kan het ook gewoon. We wilden dus kleiner en dientengevolge goedkoper. Die nieuwe auto gaat er komen en die wordt echt veel goedkoper. Denk aan een besparing van 30% op de maandlasten en dan vinden wij wel de moeite. Reden voldoende eigenlijk al.

Blij!
Maar waarom zijn we er dan zo blij mee. We gaan toch kleiner rijden? Dat heeft juist weer alles met die crisis te maken. Het zijn nu eenmaal ook voor ons als ondernemers best lastige tijden. Een vakantie die er niet in zat, een verbouwing die maar niet af komt en juist dan is het leuk zoiets als een nieuwe auto te koesteren. Hoe materialistisch kun je zijn nietwaar. Juist nu vinden we het leuk om straks een nieuwe, ook al is die kleiner, auto te gaan rijden.

Tja, ondernemers zijn soms ook net mensen.

2 Responses to Nieuwe auto? Het was toch crisis

  1. Ook blij zijn om kleine opties maken het leven aangenaam, ondanks allerlei tegenzittende omstandigheden.

  2. Fred Rommens says:

    Helemaal waar Frank

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *