Overwerk betalen of tijd-voor-tijd?

tijd is niet altijd geld.

Als ondernemer, maar wellicht ook wel als werknemer, sta je voor dit dilemma.

Wat is nu gunstiger voor beide partijen. Overwerk uitkeren in geld of in uren.

Meteen afrekenen of tijd opsparen en deze later opmaken?

Cultuur
Ik bemerk dat het bij collega ondernemingen een kwestie van cultuur is. Tenminste zo lijkt het. Er ligt niet altijd een basisgedachte aan ten grondslag waarom voor 1 van beide wordt gekozen. Nu is het in de basis bij ons zo dat overwerk pas begint te tellen na 1 uur (per week).

Dat wil niet zeggen dat indien er structureel wordt overgewerkt men dat eerste uur niet mag tellen. Om te voorkomen echter dat we elke maand kwartiertjes moeten verrekenen en medewerkers bij de prikklok (die bij ons niet bestaat overigens) net 3 seconden wachten omdat ze dan 5 minuten overwerk kunnen beschrijven, geloof me ik heb in zo’n organisatie gewerkt waar dat voorkwam, tellen we standaard dat eerste uur niet mee. Maar dan!

Tijd voor tijd
We hebben het jarenlang gedaan, tijd voor tijd tellen. Het gevolg echter was dat sommige extreme aantallen uren opbouwden en dat je daar na verloop van tijd niet meer uitkomt. Dan moet je afspreken dat je dat in hetzelfde jaar nog opmaakt, maar is dat dan wenselijk?

Een alternatief en dat werkt een stuk beter is dat werknemers de tijd voor tijd in dezelfde maand nog opmaken. Neem een vrijdag vrij of zelfs een lang weekend. Het werk laat dat makkelijker toe dan iemand aan het einde van het jaar 2 weken extra missen.

Bij sommige vragen we dringend om in wat slappere tijden wat extra op te nemen. Niet altijd wordt men daar enthousiast over en dat begrijpen we dan ook wel weer, maar iemand een paar weken niets laten doen omdat er even wat minder werk is en 3 maanden later diezelfde persoon missen omdat hij zijn tijd voor tijd opmaakt als het net weer wel druk is, is ook geen slimme oplossing en dat wordt door werknemers ook wel onderkent.

Uitkeren
De meest directe manier is natuurlijk uitkeren. Optellen per maand en de volgende maand bij het loon uitbetalen. Boter bij de vis, maar is dat financieel wel zo gunstig. We kennen allen de verhalen dat het erg veel belasting kost als we dat op die wijze doen. Vooral voor de werknemer weer niet interessant.

Het levert financieel dan wel een extra belasting op, maar tegelijkertijd ook een mooie spreiding van de kosten die er, links of rechtsom, natuurlijk toch zijn.

Gemist?
Onze voorkeur gaat uit naar de tijd voor tijd variant die meteen dezelfde maand wordt opgenomen. We geven onze medewerkers echter ook wel ruimte om andere varianten te kiezen zoals gewoon uitbetaald krijgen.

Misschien echter zijn er wel meer varianten. Dan hoor ik die uiteraard graag van jullie?

2 Responses to Overwerk betalen of tijd-voor-tijd?

  1. Andre says:

    Hallo. Op dit moment heb ik al 240 snipperuren(door mijn overwerk). Ik heb tegen mijn baas gezecht:Kun jij het geld uitbetalen. Maar hij praat: Ik kan niet betalen(hij wil niet), jij moet ongeveer 3 maanden thuis blijven. Wat kan ik nu den?Groeten. Andre.

  2. MarceloSmall says:

    I have checked your site and i’ve found some duplicate content,
    that’s why you don’t rank high in google, but there is a tool that can help you to create 100% unique
    articles, search for: Boorfe’s tips unlimited content

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *