Petje af

Ik heb altijd wel respect gehad voor mijn medewerkers. Ik houd mezelf niet alleen voor dat ik ze vaak voor mezelf stel, dat is ook daadwerkelijk zo en dat is tot enkele jaren geleden ook altijd beantwoord geweest.

Een eerste crisis in 2009 gooide echter daar roet in het eten.

Nu vliegt daar een bewogen jaartje of drie later nog even een crisis overheen en dan wordt het er allemaal niet beter op. Spanningen lopen op en iedereen, mezelf incluis, is prikkelbaar. De onzekerheid knaagt aan mij, maar juist ook aan de medewerkers.

Respect
Eens te meer verrassend dat er dan uit onverwachte hoek juist wel de respons komt die je als management zo broodnodig hebt. Geweldig dat juist dan er medewerkers zijn die in staat blijken buiten hun eigen comfortzone te treden en zaken vanuit een ander perspectief te bekijken.

Juist een van de medewerkers die door het noodlot door ons is verzocht een andere job te zoeken, liet zich van een heel mooie kant zien. Juist hij sprak zijn collega’s er op aan toen het even allemaal wat minder was en juist hij brak een lans voor de keuzes die er moesten worden gemaakt. Wetend dat jezelf afscheid moet gaan nemen is dat razend knap.

Respect dus voor deze medewerker, die overigens, geheel terecht en tot mijn oprechte vreugde, een andere betrekking heeft weten te vinden. Topper. Die komt er wel.

2 Responses to Petje af

  1. Ingrid says:

    Fijn dat het dus ook gewoon zo kan.

  2. Fred says:

    Gelukkig kan dat is de meeste gevallen. :o)

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *