Pinterest en Tumblr. Plaatjes plakken.

Ooit ook zo begonnen?

We maken er meer en meer gebruik van; social media. Dat is niet nieuw, maar gaat wel steeds sneller.

Tenminste zo lijkt dat af en toe. Nu komen er ook steeds nieuwe bij, of eigenlijk moet ik zeggen; ik ontdek het gebruik van nieuwe vormen, maar werken ze dan ook?

Pinterest

Niet eens zo heel lang gelden ontdekte ik Pinterest. Dit kennelijk vooral door vrouwen ontdekte platform, laat ons ‘plaatjes plakken’. Beelden spreken meer dan 1000 woorden en dus kun je ook alleen met beelden uit de voeten.

Alles wat ik op internet vind en wat ik in beeld wens te delen met mijn ‘volgers’, die heb je immers overal, kun je ‘pinnen’, ofwel met een digitale punaise op een digitaal prikbord vastzetten.

Daarmee kun je verschillende prikborden maken waarmee je ook als organisatie bijvoorbeeld beelden van je mooie referenties kunt delen, of beelden van sponsoractiviteiten. Maar ook duurzaamheid kan weer een apart prikbord opleveren om te laten zien dat wij dat ook belangrijk vinden.

Als ik daarmee die grote groep vrouwen, die kennelijk veel meer visueel is ingesteld, ook kan bereiken met mijn boodschap is dat wellicht de moeite waard.

Tumblr

Ook Tumblr begin ik te ontdekken. Een combinatie van blog en beeld. In mijn geval veel beeld waarmee ik dan doorlink naar blogs, van mezelf, maar nu dus ook van onze zakelijke site. Door het gebruik van beeld en het liefst mooie beelden, maak je weer met andere mensen contact en dat blijkt dan ook al te werken.

Door mooie foto’s, van internet, te delen met onze volgers en dat ook op Twitter te delen reageren daar weer totaal anderen op dan welke op de site reageren. Het lijkt dus de moeite waard daarmee nog wat meer te experimenteren.

Hoe dan ook als je me tussen de plaatjes wilt vinden:
Pinterest Fred
Tumblr Fred

Pinterest Treetops
Tumblr Treetops

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *