Recht uit het hart

IMG_6345

Betrokken bij het Goede Doel

In de afgelopen crisisjaren gingen we zelf uiteraard op zoek naar lichtpuntjes. Niets menselijks is ons vreemd en dus zochten en vonden we, in sombere tijden, ook positieve aanknopingspunten.

Zaken die maakten dat werken ook weer gewoon leuk was.

In aansluiting op mijn #konijnopreis verhaal, dat op zichzelf niets met de crisis te maken had, past wel onze keuze om, juist tijdens de crisis, aan sponsoring te gaan doen.

Niet in geld, dat zat er effe niet in, maar wel in diensten.

Onze ervaringen met de Ronald McDonaldhuizen maakte namelijk dat we met veel plezier een ‘contract’ afsloten met het @kinderfonds om actief de huizen te gaan ondersteunen. Sindsdien ondersteunen wij op gebied van huisvesting waar we dat kunnen. ‘Om niet’ waar dat kan, tegen kostprijs waar het niet lukt.

Dat we dit juist in de crisis deden is ook niet zo vreemd. In de eerste plaats hadden we er meer tijd voor, immers onze werknemers zaten lang niet allemaal helemaal vol, maar veel belangrijker voor mijn partner en mijzelf was dat we er onnoemelijk veel energie van kregen. Eindelijk eens iets positiefs waar we ons in vast konden bijten. Steevast werden we dan ook in de huizen enthousiast begroet als we onze hulp aanboden. Wat een ontvangst krijgen we, ook nu nog, keer op keer als we op bezoek gaan.

Dat zijn dan lichtpuntjes in mindere tijden en dat bleek erg belangrijk. Misschien besefte het Kinderfonds het niet (en wij evenmin), maar dit heeft ons zeker geholpen door de lastige tijden heen te komen en dat terwijl wij juist iets weggaven! Eens te meer een bewijs dat ‘geven’ zoveel meer oplevert dan ‘nemen’.

Uiteraard houd de sponsoring nu niet op en gaan we gewoon verder waar we mee zijn begonnen, dat spreekt voor zich. Over enkele weken zit ik weer bij het Kinderfonds, ik heb nog wat extra sponsoren voor ze weten te vinden. :)

Een kanttekening; die ondersteuning moet, zo vind ik, recht uit het hart komen. Sponsoring om aan je MVO verplichtingen te voldoen alleen is korte termijn politiek. Dat gaat uiteindelijk stranden. Het moet van binnen uit komen, maar wie ben ik om jullie daar de les in te lezen natuurlijk …

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *