Referenties onbenut

Elke dag een kroeg
inspecteren? :)

Feitelijk hebben we als organisatie een heel rijtje referenties, wellicht zelfs onze hele lijst opdrachtgevers.

Dat is mooi, maar doen we daar verder eigenlijk mee.

Koesteren

We koesteren onze klanten. Absoluut. Maar gebruiken we ze ook? Nee. Niet echt. Natuurlijk als er naar gevraagd wordt noemen we met plezier onze referenties. We zijn er ook best trots op eigenlijk, maar buiten we het ook uit?

Benutten we die prachtige lijst namen ook wel eens ongevraagd.

Niet echt constateer ik dan. Is dat valse bescheidenheid. Is dat omdat die cliënten dat niet wensen. Nee, bij de nieuwste contracten staat er zelfs in onze voorwaarden dat we hun naam mogen gebruiken. Hebben we er standaard in laten zetten en het wordt er maar zelden uit gehaald. We mogen het dus best wel.

Lastig

Ik denk dat we nog niet goed weten hoe we op een prettige wijze dat wel kunnen doen. Hoe we dus die referenties in onze dagelijkse communicatie in kunnen zetten zonder dat dit gaat irriteren of vervelend en opdringerig overkomt.

Dat is uitermate lastig denk ik. Want waar ligt die grens. Wanneer irriteert mij iets en wanneer is dat dan ook voor een ander irritant. Hoe dan ook moeten we op zoek naar een aanpak waarin we deze mooie namen op prettige en bescheiden wijze actief onder de aandacht kunnen brengen. Suggesties wellicht?

Oh ja, nu ik toch bezig ben, meteen maar stiekem een paar van die prachtige referenties genoemd:

  • Politie Brabant Zuidoost en Limburg Noord
  • Primair Onderwijs stichtingen; PRODAS en SKIPOV
  • ASML
  • InBev
  • Spring Kinderopvang
  • SNS Reaal
  • MAN

en irriteerde het?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *