Relaties van ‘Om de Hoek’

Samen langs de lijn.

Zo af en toe duikt die vraag weer op. Is het nu wel zo verstandig om relaties aan te gaan met buurtgenoten, mensen die je zaterdag op het voetbalveld tegen komt, of zelfs familie. Meestal is dat dan omdat er iets loos is. Immers waarom de vraag stellen als alles goed verloopt.

Personeel
Dezelfde vraag kun je je ook stellen bij het aan te nemen personeel. Immers, zo heb ik ervaren, kom je vroeg of laat in een situatie terecht dat het even wat minder soepel loopt, dat je elkaar even niet weet te vinden en de belangen van je onderneming niet meer stroken met die van het personeelslid. Dan kom je hem of haar wel zaterdags in de supermarkt tegen, of bij het schoolplein en dat is niet altijd even leuk.

Moet je dat dus dan wel willen? Is dan de vraag en ik durf daar volmondig: Nee op te zeggen. Als ik de keuze weer had, zou ik de voorkeur geven aan partners om mee samen te werken, of ook medewerkers, die niet om de hoek wonen.

Ietsje verder weg
Mijn voorkeur zou er naar uit gaan dat deze zakelijke relaties gewoon van iets verder weg komen. Botert het dan een keer wat minder, dan merk je daar in ieder geval privé helemaal niets van.

Maar, eerlijk is eerlijk, moet je mij hierin wel geloven? Ik werk immers al 21 jaar samen met mijn eigen vrouw in het bedrijf.

4 Responses to Relaties van ‘Om de Hoek’

 1. Mieke Schepens says:

  Dat is Utopia….het zo uit kunnen zoeken van je relaties dat je er alleen contact mee hebt als alles goed gaat. Dromen zijn meestal bedrog..

 2. Fred Rommens says:

  Dat ben ik niet met je eens Mieke. Wij hebben wel degelijk invloed op partijen waar we mee samenwerken. Partijen die we niet elk weekend tegen het lijf lopen. Dus Utopia, nee! Integendeel. In 95% van de gevallen werken we zelfs al met partners van buiten het ‘eigen dorp’

 3. Kim Kuiper says:

  Utopia? Nee, niet mee eens.

  Ik denk dat je er heel verstandig aan doet om zakelijk en prive juist wat meer te scheiden, je loopt dan veel minder risico op belangenverstrengelingen en inbreuk op je privacy als het zakelijk even wat minder botert.

  Tegenwoordig als werknemer met een hele boel leuke collega’s houd ik ook graag wat afstand en doe ik niet mee aan de goedbedoelde BBQ avonden met collega’s omdat ik mn prive graag mn prive houd. Laat staan dat ik samen met mijn manager op het schoolplein wil staan, en vise versa.

  Overigens staat dat los van de kwaliteit van een relatie, ik heb een hele goede band met mijn collega’s en weet bijvoorbeeld echt wel hoe hun kinderen heten. Dat heeft met interesse en de mate van diepgang van die collegialiteit te maken.

  Succes Fred, ik weet dat het niet altijd even gemakkelijk is.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *