Teams verantwoordelijkheid geven

team met eigen taken

Eigenlijk is het voor mij al geen keuze meer. Ik kan niet anders. Ik moet mijn medewerkers wel verantwoordelijkheid kunnen geven want anders functioneer ik en functioneert het bedrijf niet meer.

Vanzelfsprekend
Voor ons is het dan ook vanzelfsprekend geworden. Het kan gewoon niet anders dan dat verantwoordelijkheden hier diep in de organisatie worden gelegd. Dat gebeurt niet van de een op de andere dag, maar gaandeweg groeit er een cultuur die maakt dat mijn medewerkers vooral zelf hun verantwoordelijkheid nemen.

Ik heb nooit echt moeite gehad met delegeren. Sommige noemden dat gemakzucht, ik spreek liever over het waarderen van mijn medewerkers en ze niet alleen in hun waarde laten, maar ze juist te laten groeien door ze verantwoordelijkheid te geven. Mijn ervaring is dat ze daar veel beter van worden, veel zelfstandiger en dat ze daardoor hun werk beter waarderen.

Ruimte te veel
Sommige van de medewerkers konden daar overigens niet mee om gaan. We hebben hier mensen zien vertrekken die dat niet oppikten en vooral gestuurd moesten worden. Dat blijkt alleen de organisatie zo te belasten dat het voor ons niet werkt. Bij ons is het dus noodzaak mensen binnen te halen die zelfstandig kunnen functioneren. Die geen dagelijkse begeleiding nodig hebben, maar groeien van de vrijheid die ze hier krijgen.

Niet zo gek ook dat ‘het Nieuwe Werken’ hier eigenlijk als vanzelfsprekend is ingevoerd. Of je nu thuis, in de avond, in het weekend of in reguliere werktijden op kantoor je werk doet, maakt, als je met die verantwoordelijkheid kunt omgaan, immers niets meer uit.

2 Responses to Teams verantwoordelijkheid geven

  1. Bobbi says:

    Thank you, I’ve just been searching for info about this topic for a long time and yours is the greatest I have came upon so far. However, what concerning the cocuonsiln? Are you sure concerning the supply?

  2. Ossignur! Meluzzi. Dio me ne scampi. Ciellino ex comunista, ex radicale, ex socialista, pidiellino, verde, Udeur, massone e chi più ne ha ne metta. L’ho già sentito una volta e tanto mi è bastato. Il 12 novembre balzerò alla grande.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *