Vakantie. Pak inspiratie mee!

Inspirerend genoeg?

Inspirerend genoeg?

De gebeurtenis van gistermiddag doet me beseffen dat, wanneer je alles in het juiste perspectief bekijkt, onze zorgen van ondergeschikte aard waren.

Neemt niet weg dat ze voor ons zeer reëel waren, levensecht en verrekte dichtbij.

De afgelopen week heeft me echter inzicht gegeven in het feit dat ik als ondernemer, me best kwetsbaar mag laten zien.

Ik mag mijn zorgen delen en bespreekbaar maken.

Ik heb ook ontdekt dat er nog steeds vele, vele ondernemers en zelfstandig professionals zijn die dat niet aan durven. Die wellicht een beetje steun of zelfs troost vinden bij mijn blogs. Bij het idee dus ook dat ze niet alleen staan. Dat er meer zijn die het zwaar hebben of (laten we hopen) hebben gehad.

De vele reacties die ik kreeg, maken dat ik in ieder geval mijn verhaal van de afgelopen jaren ga opschrijven. Of dat voor heel de wereld lezenswaardig is waag ik nog steeds te betwijfelen, maar voor een ‘echte liefhebber’ of in ieder geval voor mezelf zal het van waarde zijn.

Minder dan ooit neem ik me nu voor om in de vakantie te veel te willen gaan ‘doen’. Meer dan ooit neem ik me voor om vooral ook vaak en lang, niets te doen. Of eigenlijk gewoon te ontspannen. Te lezen. Te slapen. Wanneer ik maar wil, waar ik maar wil. Mijn lijf heeft het overduidelijk nodig. Oke. Prima.

Ga je dan echt niets doen? Jawel, natuurlijk wel. Een meisje van 11 vraagt ook aandacht, maar in een rubberboot op het Gardameer, zij met een hengel, ik een petje … Ik kan daar wel aan wennen denk ik.

Ik wens dan ook bij deze iedereen een fijne en dus vooral onbezorgde vakantie. Jullie hebben dat verdiend. Dat je maar veel inspiratie op mag doen om het komende jaar tot jouw jaar te maken … en het mijne dan natuurlijk.

Tot over drie weken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *