Waarom die te grote auto

oversized

Tja, daar raak ik vrijwel zeker een gevoelige snaar. Vanmorgen zat ik nog instemmend te knikken tijdens een gesprekje waarin we vaststelden dat je pas echt geleefd hebt als je dat ook zonder materiële zaken kunt.

Niet zo zwart wit als ik het nu stel hoor. Dat zou betekenen dat we allemaal eerst een keer dakloos zouden moeten worden, onder een brug slapen voordat we het gevoel krijgen dat we hebben geleefd. Alhoewel …

Status
Het idee was dat er te veel mensen zijn die denken iets bereikt te hebben als we onze materiële zaken maar voor elkaar hebben. Begrijp me niet verkeerd een lekker huis, een leuke vakantie het zijn zaken die er ook echt wel toe doen, vooral als je er niet over beschikt trouwens.

Ons geluk wordt dus in veel gevallen nog afgemeten aan de materiële zaken die we bezitten. Dat zit in ons. ‘Die heeft zijn zaakjes goed voor elkaar.‘ is de reactie als men een groot huis heeft, prachtige wagen voor de deur en dito echtgenoot of echtgenote, Goed gevuld en prachtig dus.

Symbool
Als ultiem symbool -en dan vooral bij mannen, hoewel ik een kentering zie- voor dat ‘geluk’ voeren we dan de auto op. Het ultieme status symbool. Het ultieme signaal dat het goed gaat met ons. Een grote glanzende bolide.

Maar nu rijst de vraag of we als bedrijf het voortaan ook niet met wat kleinere auto’s kunnen doen. Minder status, dat dan wel, maar ook veel betaalbaarder voor alle partijen. Minder leasekosten, minder bijtelling en oh ja, ook veel beter in brandstofverbruik en voor het milieu.

Toch die discussie maar weer eens aanzwengelen.

2 Responses to Waarom die te grote auto

  1. Luc says:

    Beste Fred, wij kunnen ons gelukkig niet voorstellen of we kunnen leven zonder materieële zaken. Ieder mens probeert wat te bezitten. Wel merk ik dat er nog werknemers zijn die niet voor geld of auto kiezen. Maar ook echt passie hebben voor een bedrijf of product. Of heb ik als redelijk jong bedrijf gewoon geluk?

  2. Fred Rommens says:

    Op 1 of andere manier begon het met mijn eerste personeelsleden ook met maximale betrokkenheid. Geweldig was dat. Nu is dat nog steeds voor de meeste medewerkers van toepassing stel ik vast, maar er stromen er gaandeweg ook binnen die er met een andere doelstelling en motivatie zitten. Dat is overigens geen verrassing hoor dat wisten we vanaf het begin, maar koester die medewerker met passie!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *