De netwerkhandschoen oppakken

5 juni om 15.30 Koffie.

Ik had het al beloofd. Het wordt tijd de daad bij het woord te voegen. Ik ga de uitdaging aan en hopelijk met mij die andere netwerkers, ondernemers, zelfstandig professionals die al die, toch steeds weer standaard, netwerken beu zijn.

Laat ik duidelijk zijn; er zijn echt wel interessante netwerken en veel netwerken hebben zeer zeker bestaansrecht, maar het is me (en met mij vele anderen merk ik) niet langer genoeg. Ik wil iets anders. Ik wil af van uitsluitend gezelligheid en de borrel belangrijker dan het netwerk, maar tegelijkertijd heb ik geen trek in verplichte aanbevelingen of vervelende verkooppraatjes. ik wil echt aan het (net)werk!

Times they are a changing
Netwerken gaan maar mondjesmaat met hun tijd mee. De zakelijke markt verandert in hoog tempo en ZP-ers schieten als paddenstoelen uit de grond, maar onze netwerken zijn daar niet op afgestemd. Natuurlijk zijn er leuke nieuwe ontwikkelingen die daarin wel meegaan, denk bijvoorbeeld aan de Open Coffee structuur.

Een mooi initiatief is ook de Brabantse Netwerk Bijeenkomst waar met behulp van social media velen elkaar als oude bekende treffen en ontmoeten of de Open-eet-Dates waar juist soms volkomen onbekenden bij elkaar aan tafel terecht komen en dat zonder visitekaartjes-uitwissel-cultuur. Maar verder gaat het er tamelijk conservatief aan toe in netwerkland.

Via de sociale media ontstaan wel veel aantrekkelijke initiatieven die nieuwe wegen in slaan, maar ook deze vinden traag hun vertaling naar de reguliere aanpak. Denk aan de soms zeer intensief gebruikte groepen op LinkedIn, waar uitgebreid gediscussieerd wordt met gelijkgestemden over de meest uiteenlopende onderwerpen. Of denk aan de on-line blogpraat die mensen met elkaar op een specifiek onderwerp verbind. Ook de #dtv ofwel Durf te Vragen cultuur is echt een social media ontwikkeling en verdient wellicht een vertaling IRL, maar misschien ook wel niet.

Breinstormsessie
Als gezegd vond ik het tijd voor niet steeds meer van hetzelfde, maar nadenken over iets nieuws. Nu heb ik niet alleen de wijsheid in pacht en dus ga ik de boer op om ideeën te verzamelen, te polsen of jullie wellicht lumineuze ideeën hebben om op geheel andere wijze, anno 2012 te gaan netwerken en dan het liefst zo dat we eens niet beginnen met het uitwisselen van kaartjes.

De aftrap zal wat mij betreft plaats gaan vinden op 5 juni om 15.30 uur in Eindhoven (Plaats nader te bepalen). Een eerste verkenning die we, met de dan aanwezigen, willen doen om een poging te ondernemen netwerken anders te benaderen. En dan maar hopen dat we er samen een echt nieuwe benadering uit kunnen halen. Samen met jullie moet dat kunnen lukken. overigens hebben we in kleinere kring al eerder een zelfde bijeenkomst op 21 mei. ik ben immers niet de enige die op zoek is naar wat anders.

Meedenken over iets nieuws plaats een commentaar of mail me en ik zorg voor een complete uitnodiging.

13 Responses to De netwerkhandschoen oppakken

 1. Jos Essers says:

  Fred, Ik wil er graag bij zijn. Iets nieuws ben ik altijd voor in.

  Groet
  Jos

 2. Fred Rommens says:

  Beste Jos, geweldig. Mail me even je gegevens en dan houd ik je op de hoogte van de locatie en onvoorziene zaken.

 3. Maarten Bijleveld says:

  Hallo Fred,

  Geweldig initiatief. Ik praat en denk graag mee.

  Hartelijke groeten,
  Maarten Bijleveld

 4. Babs Heijnen says:

  Heb interesse! Dag & tijd genoteerd, probeer ik vrij te houden. Hoor graag tzt waar. Groet, Babs

 5. Fred Rommens says:

  Leuk Babs, je staat op de lijst.

 6. Fred Rommens says:

  Welnui dames en heren, ik kan er echt niet meer onderuit. Het ‘event’ (beetje groot woord) staat:
  http://ow.ly/b2XNq

 7. annemiek says:

  hoi fred, ken je http://www.gavedingendoen.nl of http://www.durftevragen.com? dat zijn slechts enkele voorbeelden van praktische bijeenkomst waarbij eenieder zeker is van een boost energie en inspiratie bij thuiskomst. gavedingendoen.nl nu ook in regio eindhoven, check de site maar.
  succes, groet annemiek

 8. tja, ik blijf het niks vinden, dat netwerken om het netwerken. Wat naar mijn ervaring wél werkt is wat velen van ons al doen; ‘netwerken’ op interessevlak BUITEN je onderneming, dus bijvoorbeeld muzieksmaak, koken/eten, sport oid.

  Nu ontstaan dergelijke clubs meestal iets organischer dan met het doel om te netwerken, dus de vraag is maar of het ook werkt met die insteek.

  De eerste meeting sla ik in principe dan ook over, wel nieuwsgierig naar wat er uit voort gaat komen.

 9. Fred Rommens says:

  Wie weet Richard? Wie weet?

 10. Fred Rommens says:

  Dank voor je reactie Annemiek. Ik heb uiteraard de site bekeken en vooral dat Gavedingendoen lijkt me een mooi nieuw concept. Dank voor de tip. Wellicht moesten we daar maar eens gaan kijken.

 11. annemiek says:

  Mooi! Ja ik was vorige week bij de eerste bijeenkomst van gavedingendoen in 040 en vond het erg leuk! 19 juni is de 2e sessie gepland en er zijn 25 plekken beschikbaar.
  Heb het vermoeden dat dit vrij snel volloopt dus aanmelden zou ik zeggen! :-)
  Groet, Annemiek Gijsbers

 12. Katja Madrigal says:

  Boeiend initiatief. Ik ben graag van de partij!

  Groet,
  Katja Madrigal

  PS De link naar het ‘event’ vertikt het nog even…

 13. Fred Rommens says:

  beste Katja. gaaf dat je er bij bent. gek dat de link effe niet werkt, bij mij doet hij het wel, maar dat maakt niets uit wat mij betreft. Je staat genoteerd!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *