Het Nieuwe Netwerken: Goede Doelen gezocht!

Jawel het lijkt te gaan lukken. Het Nieuwe Netwerken komt dichterbij. Waarschijnlijk is dan ook het moment daar om die toch wat pretentieuze naam los te laten, want hoe nieuw is het nu echt. Hoe dan ook voor ons, de betrokkenen van het eerste uur, is het echt en nieuw. We gaan aan de slag.

Door mijn gesprekken met andere netwerkers en het uitwerken van ideeën en plannen zijn er twee stromingen ontstaan. Eén daarvan richt zich vermoedelijk straks op branchegerichte activiteiten, maar daarover later meer. Nu even aandacht voor het eerste initiatief dat zijn aftrap binnenkort gaat beleven. Een naam is er nog niet en de details gaan uitgewerkt worden, maar de eerste acties zet ik stiekem al uit.

Goed Doelen gezocht!
Het nieuwe netwerk gaat zich namelijk inzetten voor Goede Doelen en dan niet zoals er al wel netwerken zijn (Rotary, Lions, etc.) die zich op formidabele wijze inzetten om fondsen te werven voor vele goede doelen. Klasse, vooral blijven doen ook.
Nee, dit netwerk gaat zichzelf inzetten om projecten in te vullen. Het idee is dat alle aangesloten netwerkers hun activiteiten, kennis en kunde beschikbaar stellen om de projecten te verwezenlijken. Gezamenlijk worden projecten opgepakt zo is de gedachte, waarbij actief netwerken verandert in actief werken aan een project.

Het gevolg is natuurlijk dat we als netwerk groeien, immers we leren elkaar echt kennen, elkaars kennis en kunde waarderen en dus ontstaat een veel beter begrip van en voor elkaar. Netwerken puur sang dus, maar zonder de standaard visite-kaartjes-verkoop-praatjes en bedrijfspresentaties. Natuurlijk valt hier nog veel meer over te vertellen en dat doe ik vast nog eens, maar deze blog is nu toch vooral een oproep. Een oproep voor sponsorprojecten.

Wat zoeken we dan?
Projecten dus. Met onze netwerkers gaan we onze professionele en wellicht ook wel niet professionele talenten inzetten om projecten te realiseren en wat is er dan mooier om dat voor Goede Doelen te doen. Natuurlijk zijn er beperkingen en laat ik een aantal daarvan even vast uit de doeken doen.

 • Er moet geen tijdsdruk op zitten. We hebben allen onze dagelijkse bezigheden en dat levert uiteraard beperkingen op ten aanzien van snelheid.
 • We kunnen niet alles kosteloos doen. Onze eigen inspanningen en uren zullen dat vast al grotendeels wel zijn en dat is heel wat kan ik u verzekeren, maar we zullen daar eerlijk en transparant over zijn naar de betreffende partijen.
 • We zoeken wel variëteit in de projecten om alle disciplines binnen ons netwerk actief te kunnen betrekken.
 • Er zijn wellicht beperkingen die wij nog niet hebben ontdekt, dus een slag om de arm is hier op zijn plaats.
 • projecten die in Zuidoost Nederland kunnen worden opgepakt hebben, zeker in het begin, nog wel de voorkeur.

Welke soort projecten bedoelen we dan:

 • het organiseren van een event voor fondsenwerving
 • het bouwen of verbouwen van een locatie voor een goed doel
 • het inrichten van een buiten speelplek voor kinderen
 • het inrichten en opbouwen van een website
 • ……………

De vraag

Zegt u het maar. Maak uw Goede Doelen vraag concreet en wellicht kunnen we er iets mee. Wellicht kunnen we met onze inzet en energie werkelijk verschil maken. Let op dat we niet alleen maar namen krijgen van stichtingen die goede doelen nastreven. Dat alleen is niet genoeg. Graag concreet de vraag wat wij als netwerk zouden kunnen betekenen.

Wat vragen we er voor terug. Niet heel veel. Feitelijk slechts de ruimte om het in onze social media activiteiten ten toon te spreiden. Heeft u suggesties, wellicht kunnen we bij de aftrap van ons netwerk op 28 juni er mee aan de slag?

One Response to Het Nieuwe Netwerken: Goede Doelen gezocht!

 1. Fred Rommens says:

  BTW. ter aanvulling. Ik kreeg al diverse reacties omtrent fondsenwervingsacties. Graag ook juist echte praktische projecten als aanvulling.
  BV. De verbouw of inrichting van een daklozencentrum, het opzetten van een communicatieplatform voor een vrijwilligersorganisatie, het aanleggen van een speel-tuin in een achterstandswijk, ……..

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *