Kennismaken …….. maar dan anders

kennismaken met of in de natuur?

kennismaken met of in de natuur?

Ik heb natuurlijk een prachtige PowerPoint presentatie in elkaar gezet of, wat nieuwerwetser, een PREZI. Gelikte opmaak, mooie foto’s, mooi verkoopverhaal.

Dan kom ik bij u binnen, schud snel uw hand en schuif eerst dat visitekaartje over tafel zodat u in ieder geval alvast mijn gegevens heeft.

Dan klap ik mijn laptop open en begin mijn verhaal.

Vertel, zeker met passie, wat Treetops allemaal kan en doet en wat voor prachtige klanten we wel niet hebben en na een half uur informatie over u heen te hebben gegooid komt uw secretaresse vragen of we nog een kopje koffie willen.

Ik sluit mijn presentatie af en uiteraard zijn er dan vragen. Inhoudelijk. We gaan de diepte in, tenminste zo lijkt het en na een uur of anderhalf heb ik alles verteld wat ik wilde vertellen en heeft u als klant alle kennis die nodig is om Treetops voor al die mooie projecten te kunnen inzetten.

U ontvangt mij uiteraard hartelijk en bereidt zich intussen voor op weer een verkoopverhaal. Gelukkig krijgt u meteen een kop koffie van uw secretaresse en kijkt oprecht geïnteresseerd naar het kaartje dat ik u toeschuif. Mooi kaartje denkt u nog en legt het terzijde. De presentatie ziet er goed uit, maar na een kwartier beginnen uw gedachten toch al wat af te dwalen naar de dagelijkse realiteit. U bedenkt zich dat u die medewerker nog moet bellen, uw secretaresse een afspraak moet laten maken met uw collega van personeelszaken en wordt wakker geschud door weer een nieuwe dia. Om bij de les te blijven bent u blij dat u nog een kopje koffie krijgt en omdat u zich goed heeft voorbereid op de afspraak, heeft u nog wel wat inhoudelijke vragen voor me. We schudden de hand en nog geen minuut later bent u al weer volledig in de ban van de dagelijkse werkzaamheden. Treetops? Fred Rommens? Oh ja, die vriendelijk kale die ik vorige week heb ontmoet.

Heeft u een beeld? Met goede bedoelingen gaan we beide bij elkaar zitten en toch wordt het op voorhand eigenlijk niets. Dat kan natuurlijk ook anders!

  • Als we nu om te beginnen die presentatie achterwege laten. Geen uitputtende niet klantgerichte en dus per definitie nooit juiste presentaties.
  • Die kaartjes ook weg, maar dat is een eitje voor mij want die heb ik jaren niet meer. Informatie over NAW gegevens wisselen we wel via LinkedIn of mail uit. Als ons gesprek een goed gesprek is geweest zal het geen enkele moeite kosten elkaar weer terug te vinden.
  • Laten we nu eens echt samen in gesprek gaan in plaats van dat ik een verkoopgesprek ga voeren. Iets waar ik overigens ook helemaal niet goed in ben. Ik ben veel meer benieuwd naar waar u mee zit, waar u tegenaan loopt, of waar u hulp bij zoekt. Of niet, ook goed. Dan voeren we een gesprek over wat ons bezig houdt, wat u bezig houdt.
  • Laten we dan ook de omstandigheden eens veranderen. Weg uit de dagelijkse sleur. Op pad. Gewoon bij u om de hoek. Gewoon in dezelfde anderhalf uur die anders geagendeerd zou worden aan een tafel. Gaan we de buitenlucht in, liefst de natuur en u zult ontdekken dat het een boeiend gesprek wordt. Dat u met plezier gaat terugkijken op dat gesprek. Dat het u ook veel meer brengt dan wanneer we achter een tafel, loerend over een kop koffie met elkaar in gesprek gaan.

Natuurlijk is het bovenstaande wat aangezet, overdreven zoals ik het stel, maar wellicht ook niet. Als ik u mag uitdagen voor een goed gesprek in een wandelgebied naar keuze wordt dat zeer zeker een aangenaam gesprek en dat geldt allerminst alleen voor (potentiele) cliënten. Ik daag elke nieuwe relatie tegenwoordig uit voor een goed gesprek, buiten wel te verstaan en ook mijn medewerkers gaan regelmatig met me op pad voor een wandeling. De laatste ontwikkelingen maken dat ik ook netwerkvormen invoer waar wandelen de basis voor vormt.

Maar waarom dan. Waar zit dat dan in. Ik kan uiteraard alleen maar spreken uit mijn eigen ervaring, maar:

  • Wandelen geeft een heel andere dynamiek aan een gesprek. Het is letterlijk niet statisch.
  • De gesprekken worden intenser, persoonlijker vaak ook, maar inhoudelijk hoe dan ook beter.
  • De gesprekspartners worden vrijer, oprechter en wellicht ook directer in hun benadering en ook dat komt het gesprek ten goede.
  • De natuur helpt een handje om het gesprek ontspannen te houden. Nooit een saai moment en als het gesprek even stil valt zorgt de natuur voor gesprekstof of zij zorgt simpelweg dat die stilte wordt ingevuld door de natuur zelf.
  • Het is uiteraard veel gezonder. De beweging is voor het lijf en de geest goed. Met het lichaam komt ook de geest in beweging en dat is mooi.
  • In plaats van dat een gesprek energie kost levert het mij altijd energie op. Natuurlijk kost het letterlijk energie en verbrand ik ook, al wandelend calorieën (ja, ik heb ook zo’n appje), maar geestelijk levert het vele malen meer op.

Dus als u ook eens op andere wijze in gesprek wenst. Af van de standaard invulling van een kennismaking, opfrisgesprek, of jaarlijkse evaluatie. Laat het me weten en dan plannen we een afspraak in een wandelgebied naar keuze. En wilt u dan toch een beetje voorbereid zijn dan vind u hier mijn LinkedIn Profiel en hier mijn bedrijfswebsite.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *