Ontdekkingstocht naar Het Nieuwe Netwerken

Het is zover, ik kon er ook niet meer onderuit. Ik ga de aftrap geven op zoek naar een nieuw netwerk. Gaan we het vinden? Gaat het lukken om echt iets anders neer te zetten? Ik weet het eerlijk niet. We gaan het zien. In ieder geval gaan we het samen proberen te ontdekken.

5 juni aanstaande is het zover. Om 15.30 gaan we in hartje Eindhoven (vermoedelijk de Seats 2 Meet, maar dat horen jullie nog tijdig van me) de eerste poging wagen om toe te werken naar een andere wijze van netwerken.

Laat nogmaals duidelijk zijn. Ik veroordeel de andere netwerken er niet mee, noch denk ik dat we beter zullen worden, maar vast anders. Immers gebeurt dat niet dan heeft de hele operatie geen zin gehad, maar dat zou jammer zijn natuurlijk. Net als ik zijn er al een 17-tal netwerkers die ook op zoek willen gaan en met mij bereid zijn de handschoen op te pakken teneinde “Het Nieuwe netwerken” te ontdekken. Zie hiertoe mijn eerste oproep: De Netwerkhandschoen oppakken Laten we samen proberen om “de radertjes uit het horloge allen op de juiste plaats te krijgen“.

Heb je je nog niet aangemeld, maar wil je dat nog wel? Dat kan onder andere hier: LinkedIn Event – Ontdekkingstocht naar Het Nieuwe Netwerken of hier Facebook Event – Ontdekkingstocht naar Het Nieuwe Netwerken

Heb je je wel aangemeld dan alvast wat info over de bijeenkomst. Omdat we, teneinde niet meteen te veel van jullie tijd weg te nemen, efficiënt willen om gaan met de tijd, vraag ik allen bij deze toestemming om met de dan aanwezigen je LinkedIn Profiel te mogen delen. Dat wil zeggen dat iedereen vooraf kan kijken wie er aanwezig is en dan zal ikzelf kort iedereen even introduceren. Dit om te voorkomen dat het straks een verkoopsessie wordt van betrokkenen in plaats van een brainstormsessie over netwerken. Op deze wijze ben ik in 5 minuten klaar en kunnen we aan de gang met waar het werkelijk om gaat. Zonder bericht ga ik akkoord dat je (na aanmelding) mij toestemming geeft dat per mail aan iedereen toe te zenden. Ik ben overigens ook wel van plan op tijd te beginnen!

Mijn tweede vraag is de volgende. Ik weet uit ervaring (ik ben tamelijk introvert, als jullie mijn blogjes lezen dan weet je dat waarschijnlijk) dat het lastig is iedereen zijn werkelijk eigen mening te laten ventileren en dat vind ik zonde. Sterker nog dat wil ik voorkomen. Ik wil graag omstandigheden creëren waarin we helder en duidelijk de verschillende uitgangspunten vanuit de eigen visie met elkaar delen. Daartoe verzoek ik je dan ook wat huiswerk te maken en mij dit uiterlijk de 4e juni (voor 17.00 uur) toe te zenden.

Het betreft een vragenlijst waarin ik een basis heb geprobeerd te leggen voor wat jullie van netwerken vinden. Ik pretendeer zeker niet compleet te zijn en als je vragen bedenkt welke er volgens jou zeker bij moeten dan zorg ik met plezier dat iedereen die vragen ook tijdig nog krijgt. Geen enkel punt. Ik schrijf immers niets voor, maar wil samen op zoek naar de oplossing. Ik hoop dat het de basis is om tot een denksessie te komen. De betreffende vragenlijst wordt per mail gezonden, heb je hem niet vraag er gerust nog eens om via fred@treetops.nl

Met plezier ga ik, met behulp van mijn compaan Marianne, jullie op weg helpen tijdens de sessie, maar als anderen zich daartoe ook geroepen voelen, meld het me, als gezegd het is geen One-Man-Show van Fred.

Ik zie jullie de 5e juni en ik kijk er nu al naar uit. Nog wel een vraag, als er mensen zijn die na afloop ook gezellig mee willen eten in de nabijheid (op eigen kosten overigens) dan hoor ik dat graag. Met plezier gaan we dat dan nog wel vooraf centraal regelen. Mail het mij (fred@treetops.nl) of Marianne (marianne@treetops.nl), laat het weten via een commentaar op dit blog of bij 1 van de aangemaakte events op LinkedIn of Facebook om je hiervoor aan te melden, maar twitteren mag ook. Het lijkt ons leuk om daar het gesprek voort te zetten, maar dat laten we uiteraard geheel aan jullie. Ook hier zijn leuke suggesties voor een prettige eetgelegenheid natuurlijk van harte welkom.

Overigens aan de bijeenkomst zelf wil ik geen kosten verbinden. Die zijn voor onze rekening.

8 Responses to Ontdekkingstocht naar Het Nieuwe Netwerken

 1. Inge D'Hooge says:

  Pluim voor de manier waarop je deze meeting georganiseerd hebt Fred!Doeltreffend en gestructureerd!

 2. Fred Rommens says:

  That’s me. Nu niet meteen allemaal gaan lachen :o)

 3. Hoi Fred, lekker geschreven blog. Ik loop vast hopeloos achter, maar ben wel nieuwsgierig. Van waar de behoefte aan een andere manier van netwerken? Groet, Saskia

 4. Fred Rommens says:

  Dag Saskia,
  dat is een wens die al in 2010 ontstaan is. ik vond de standaard ontbijtsessies, dinernetwerken en de “ouwe-jongens-krentebrood-borrels” echt niet bij mij passen en ben op zoek gegaan naar andere vormen dan de bestaande.
  Dat leverde al leuke nieuwe initiatieven op waar ik me bij aansloot, maar nog steeds is het niet wat ik zoek en dus ook wat sommige anderen zoeken.
  Ik ben blijven zoeken en heb dat nu in een bijeenkomst gegoten om te zien of het echt niet anders kan. Tot nu toe 18 mensen zijn in ieder geval al net zo benieuwd als ik om te zien of het wellicht inderdaad niet anders kan. En jij?

 5. Saskia Withoos-Vrins says:

  Hoi Fred,
  Bedankt voor de uitnodiging. Ik heb in ieder geval mijn collega Ellen van Gennip, fondsenwerver bij de Lumens Groep attent gemaakt op jouw initiatief en zij is enthousiast. Wie weet is ze erbij. Vooralsnog volg ik graag.
  Groetjes en succes,
  Saskia

 6. Fred Rommens says:

  Laat ze wel tijdig aangeven. De reeds aangemelden hebben namelijk wat huiswerk gekregen :-)

 7. Mooie blog, mooi initiatief. Ik ben benieuwd naar de resultaten van de eerste bijeenkomst.

  Veel succes.

 8. Fred Rommens says:

  Dank Stefan, Na morgen weet je meer. Leuke groep bij elkaar inmiddels.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *