Open-Netwerk-Wandeling

Het Open Wandel Netwerk is geboren

Het Open Wandel Netwerk is geboren

Mijn volgers weten inmiddels wel dat ik graag op zoek ga naar andere vormen van netwerken. Firefly, Route286 en eigenlijk ook WAT zijn daar het gevolg van. Ook de Open Coffee’s, hadden wel iets, maar de eer dit te hebben bedacht ligt zeker niet bij mij. Daarnaast organiseerde ik al eens themasessies met potentiele clienten, vakgenoten, specialisten en ook die aanpak beviel me goed. Tijd voor de volgende stap.

In beweging

Voor mijn gezondheid is mij enkele jaren terug verteld dat het beter zou zijn als ik wat meer zou bewegen en dat leverde inmiddels vele, vele wandelgesprekken op. Ook dat was een vorm van netwerken, immers ik liep meestal met relaties mijn tochten, en dat vormde de basis van een tweetal ideeen waarmee een nieuwe aanpak geboren werd.

We gaan om te beginnen tweewekelijks op stap. Vroeg in de morgen om 7 uur namelijk op maandag, als aftrap van de week. We maken het hoofd samen leeg en met een frisse wind in het hoofd treden we vervolgens de werkweek tegemoet.

Open-Wandel-Netwerk

Waarom zou ik mee willen lopen? Vraag je je misschien af?

 1. Omdat het fijn is even een kleine 5 kwartier ‘uit te waaien’ voordat de werkweek begint.
 2. Omdat het fijn is met andere ondernemers of (zelfstandig) professionals de week af te trappen, misschien zelfs de zaken die voor je liggen met 1 van die mede-wandelaars te spiegelen.
 3. Omdat netwerken terwijl we wandelen een heel andere dynamiek oplevert en (ik spreek uit een ruime ervaring inmiddels) veel meer beklijft.
 4. Omdat netwerken ook gewoon leuk kan en mag zijn.
 5. Omdat je, uit de dagelijkse sleur gehaald, anders tegen zaken aan gaat kijken als je wandelt.
 6. Omdat we zo vroeg gaan dat het je niet eens “werktijd” kost.

Wat-Waar-Hoe

 1. Elke maandag van de oneven weken
 2. Startend op 7 September 2015 (week 37), vervolgens 21 September (week 39) etc.
 3. We lopen 1 uur en 12 minuten*
 4. We starten (stipt, want wie te laat komt moet ons inhalen) om 7 uur in de morgen! We willen namelijk om kwart over 8 weer terug zijn zodat iedereen circa half negen weer aan het werk kan zijn.
 5. We laten ons niet weerhouden door mindere weersomstandigheden (uitgezonderd zeer zware stormen e.d.)
 6. We melden ons wel even vooraf aan via Facebook of Eventbrite zodat we de wandeling mogelijk kunnen afstemmen op het aantal mensen
 7. De wandeling is in beginsel zonder vooropgesteld programma. We zullen wel proberen te zorgen voor leuke uitdagende vragen of onderwerpen zo dat gewenst is, maar daar zelf van af wijken mag altijd.
 8. Per wandeling betaal je een geheel (vrijwillige) bijdragen van €.2,00 voor het KWF. De organisatie krijgt geen vergoeding.**

We lopen, zolang het licht genoeg is, op de heide van de Malpie. Hieronder op de afbeelding zie je waar we afspreken en dat is tegenover de ingang van De Kempervennen, achter de Bushalte. Daar is een kleine parkeerplaats en een mooie start om zo de heide op te lopen.

Het vertrekpunt van de wandelingen.

Het vertrekpunt van de wandelingen.

Van Waarde Willen zijn

** In mijn vorige blog schreef ik dat ik graag van Waarde zou willen zijn. Van Waarde voor hen die strijden tegen een ziekte zoals kanker. Dat doe ik door deel te nemen aan de Samenloop voor Hoop te Valkenswaard. Nu net achter de rug, maar in 2018 weer. Tot die tijd vraag ik de deelnemers een kleine (en geheel vrijwillige bijdrage, dus niets doneren is ook goed) bijdrage voor de organisatie van de OWN van slechts €.2,00. Welke we de komende jaren opsparen voor dit Goede Doel.

* Waarom lopen we dan precies 1 uur en 12 minuten. Dat komt overeen met de Samenloop voor Hoop. Als we namelijk 20 wandelingen per jaar gepland krijgen is dat precies gelijk aan 24 uur wandelen. 3 jaar lang betekent dat 3 x 24 uur wandelen. Dat is niet alleen een mooie symboliek. Het zorgt er ook voor dat we op tijd terug zijn en allen de werkweek fris en op tijd kunnen beginnen.

Wandelen jullie mee?

4 Responses to Open-Netwerk-Wandeling

 1. Natalie says:

  I like this website because so much utile material on here :D.

 2. Hello there, You’ve done an excellent job. I’ll definitely digg it and personally suggest to
  my friends. I’m confident they’ll be benefited from this web site.

 3. Deana says:

  But wanna input on few general things, The website layout is perfect, the subject matter is really
  great :D.

 4. Clarence says:

  Thanks, I’ve recently been looking for information about this subject for a long time and yours is the greatest I have came upon till now.
  However, what about the conclusion? Are you sure in regards to the source?

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *