Wat hebben bibliotheekmedewerkers met Open Coffee!

Als ik gevraagd wordt voor een gastblog ben ik daar om te beginnen erg trots op. Ik blijf het een eer vinden om te ‘mogen’ bloggen voor een ander platform. Gaaf. Blijf me maar vragen dus.
In tweede instantie ga ik natuurlijk mezelf de vraag stellen of ik daar wel iets aan dat platform heb toe te voegen en zo ook bij “Bibliofuture” een platform over de bibliotheek van de toekomst. Ik heb de handschoen opgepakt en een blog geschreven. Dan blijkt dat blog toch weer erg dicht bij mezelf te zijn gebleven.

Wat hebben bibliotheekmedewerkers met Open Coffee
Het is in de wereld van bibliotheken en vooral bij de medewerkers onrustig. Niet zo gek natuurlijk. De “hardcopy” boeken zijn het langzaam aan het afleggen tegen de digitale broertjes. Sommigen hebben daar grote moeite mee, anderen gaat het toch meer om de inhoud. Waarom lees ik nu zo graag dat boek en niet waarom houd ik toch zo graag die stapel papier in mijn handen. U begrijpt waar mijn sentimenten liggen.Feit is dat de functie van een bibliotheek meer en meer gaat veranderen, zo dat niet al het geval is. De noodzaak om daar op in te spelen is onontkoombaar. Bibliotheken zullen zichzelf opnieuw moeten ontdekken. Daar zijn al vele initiatieven toe genomen en ik ben onlangs ook betrokken geraakt bij zo’n initiatief. Voor mij nog pril en dus heb ik niet meteen de antwoorden paraat, maar mij dunkt dat het geen kwaad kan op brede schaal na te denken over de toekomst van de bibliotheken.

Lees verder op Bibliofuture

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *