Banken soepeler bij kredietverlening bedrijven

Dit wat ongeloofwaardige artikel kwam ik tegen via mijn mailbox. Ik moet zeggen dat ik er nogal verbaasd over ben. Ik merk zelf nog weinig tot niets van de versoepeling van banken en lees in de commentaren dat zelfs bij de geringste overstand op de rekening courant er gestorneerd wordt en dat kan ik slechts beamen.

Sterker nog, ik herken mijn eigen bank niet meer terug. De bank van voor de crisis was een bank die meedacht met ondernemers, begrip had voor bijzondere omstandigheden en bij tijd en wijl de ondernemer en onderneming belangrijker vond dan uitsluitend het eigen gewin. Een behoorlijk persoonlijke benadering dus.

Nu is dat echter totaal veranderd. Ik weet niet meer wie mijn account manager is, heb geen enkel persoonlijk contact meer en ruimte om te ondernemen is er niet meer. Aanbiedingen voor financieringen werden ingetrokken en als ondernemer voel ik me niet bepaald meer de klant die ik voorheen was. Zeer droevig.

Lees hier de column; Banken soepeler bij kredietverlening bedrijven

One Response to Banken soepeler bij kredietverlening bedrijven

  1. Hallo Fred,

    Inderdaad de ongeloofwaardigheid straalt ervan af!
    Beroepshalve maak ik steeds vaker mee dat ondernemers hun overwaarde in de eigen woning niet meer kunnen gebruiken als onderpand. Zelfs een overwaarde van 71%(!) is niet voldoende waarborg voor een extra lening om te overleven. Zit je dan in je bijna afbetaalde huis en nog geen kruimel brood op de plank!

    Gr. Gerrie

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *