Homeride

HomerideHet is wat als ze binnen je organisatie besluiten mee te willen doen aan de Homeride 2017.

Het is zo gezegd, maar dan.

Het is namelijk best een uitdaging dit te organiseren, al was het maar omwille van de sponsoring die er mee gemoeid is.

Het gaat immers wel ergens over; 500 kilometer fietsen in 24 uur (dat mag dan wel in estafette) voor het goede doel. Dat goede doel laat zich in ons geval raden; Het Kinderfonds. De Ronald MCDonaldhuizen. De tocht gaat dan ook vanaf het huis te Maastricht tot aan het huis van Groningen, tenminste dat was dit jaar zo.

Gaaf, uitputtend, waardevol, prachtig! Zomaar wat woorden die me te binnen schieten. Maar uiteindelijk dien ik mezelf de vraag te stellen; en jij dan? Wat ga jij in deze plannen voor rol spelen? In eerste instantie was ik stellig naar mezelf toe. Ik ga niet fietsen. Ik help bij de organisatie, ben er de hele dag bij, maar fietsen …….. en toch kriebelt het dan ook. Kriebelt het omdat ik pas echt het gevoel heb een bijdrage te leveren voor mezelf als ik zou gaan meefietsen. Dat ik ook echt een ware inspanning lever voor dit doel als ik er ook echt moeite voor moet doen, maar dat doe je niet zomaar natuurlijk. Dat vergt serieuze voorbereiding en is dat wel verantwoord, wil mijn lijf dat nog wel of is dat toch vooral een mentaal dingetje.

Hoe dan ook ga je niet zomaar effe een wielerfiets aanschaffen. Dat is een prijzige aangelegenheid. Zelfs geen tweedehands als je echt niet weet of dat wel gaat werken? En dus moet ik denk ik eerst maar eens op zoek naar iemand die zo’n wielerfiets in de schuur heeft staan en hem best wel wil en kan uitlenen. Ik zal toch eerst een poging moeten wagen het te proberen en kijken hoe het lijf er op reageert. Dus wie o wie kan mij daarmee helpen? Wie heeft zon fiets en dan nog een die mijn 95 kilo kan dragen, in de zijn schuur staan? Ik moet er van mezelf aan geloven om het tenminste te proberen en ik heb immers nog maar een jaar ……..

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *