Een zoektocht naar informatie

De wereld verandert. Ik vertel niets nieuws denk ik zo. Links en rechts worden we meer dan duidelijk met de neus op dit feit gedrukt. Prima. Dan veranderen we toch mee. Wel lastig dat het steeds sneller lijkt te gaan, maar vooruit. Daar passen we ook nog wel een mouw aan.

Actief met het nieuwe internet

Ook binnen mijn organisatie Treetops is die verandering gaande. Niet dat ik een visionair ben of zo, maar -durf ik te stellen- daar zijn we vooruitstrevend en actief mee bezig. We doen er veel aan om de veranderende maatschappij ook door te laten dringen binnen de muren van ons kantoor. Ik denk zelfs juist ook buiten deze muren en dat heeft ons al prachtige kansen geboden en die hebben we ook gepakt.

Op 1 specifiek punt ligt ons echter nog een uitdaging te wachten. Onze internet activiteiten. Ook daar is bij mij natuurlijk wel het besef doorgedrongen dat onze clienten totaal aan het veranderen zijn. Ze willen natuurlijk niet langer lezen op al die sites van ons en onze collega’s, hoe goed wij wel niet zijn en wat we allemaal kunnen betekenen voor ze. Sterker nog, ze willen zeker niet lezen wat een uilskuikens het eigenlijk zijn als ze geen zaken met ons doen. Hoewel ik vaststel dat onze concurrentie dat nog niet lijkt te hebben ontdekt. Mooi.

Wat dan wel op internet?

Die vraag lijkt op zijn plaats, maar daarmee ging ik toch bijna de mist in. Ging ik alsnog bedenken wat mijn clienten dan zouden willen lezen. Ik zou ze wel informatie gaan brengen die ze nodig hadden. Had ik bedacht. STOM! Hoezo ga ik wel bedenken wat zij willen lezen. Kunnen ze dat zelf dan niet? Natuurlijk wel! En dus is het vele malen zinvoller om de client en de potentiele client het gewoon zelf te gaan vragen.

Als wij een Service en Mens-gerichte organisatie zijn dan is het toch zeer logisch dat ik de mens (client) op zoek en hem vraag hoe hij onze service ingericht zou willen zien? Natuurlijk, maar hoe kom ik daar dan terecht. Vanzelfsprekend ken ik wel een paar directeuren van scholenstichtingen, zorginstellingen of facilitair managers, maar het zou toch veel beter en mooier zijn als er zo veel als mogelijk input uit onze markt komt. Pas dan kunnen we echt een site neerzetten waar mijn (potentiele) clienten kunnen vinden wat zij wensen te vinden.

Meteen maar wat eigentijdse middelen ingezet om dat onder de aandacht te brengen. Lees de prezi en vooral laat hem lezen door facilitair managers, directies en alle anderen die huisvesting van hun organisatie tot hun takenpakket rekenen. Als zij een uurtje van hun tijd voor mij kunnen maken dan beloof ik dat ik meteen zal luisteren. Geen woord teveel over mij of mijn organisatie, maar de klant aan het woord.

Kijk hier de speciale presentatie die ik voor deze informatievraag maakte.

Wie durft de uitdaging aan om te formuleren waarnaar men eigenlijk op zoek is?

Mail info@treetops.nl of bel 0497-551515

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *