Intervisie; Niet alleen in moeilijke tijden

Tijd voor elkaar

Tijd voor elkaar

Als ik de omschrijvingen lees over Intervisie gaan die toch vooral over vakgenoten die met elkaar, in een vertrouwelijke omgeving, ervaringen uitwisselen.

Nu schaar ik gemakshalve ondernemers en zelfstandigen dan ook onder ‘vakgenoten’.

Logisch toch, we zijn dan wel niet inhoudelijk met hetzelfde bezig, maar hebben als gemeenschappelijke deler dat we ondernemerszaken met elkaar kunnen delen.

Die zijn er genoeg namelijk;

  • Acquisitie, of in crisistermen, hoe kom ik in hemelsnaam aan voldoende werk
  • Financiële zaken zoals arbeidsongeschiktheidsverzekeringen Of bankzaken
  • Personeel, wat moet ik er toch mee
  • Klantrelaties
  • Netwerken

Meer dan voldoende om ervaringen over uit te wisselen dat zijn nog alleen de ‘harde’ zaken, maar wat te denken van de ‘zachte’ kant van het ondernemen;

  • Hoe mix ik werk en prive in het algemeen en in crisistijd in het bijzonder
  • Hoe breng ik rust in mijn hoofd tijdens deze zware tijden
  • Met wie kan ik sparren over mijn twijfels ten aanzien van mijn ondernemersvaardigheden

Kortom zaken die ik de afgelopen crisis ook allemaal heel lastig kon delen. Ik had dan nog het geluk dat ik een partner heb die deel uitmaakt van het bedrijf. Hoewel? Voordeel? Zo kwamen we eigenlijk helemaal niet meer los van het werk en alles wat daarbij hoort.

Ook had en heb ik een persoonlijke en ervaren coach, maar toch …… een zielsverwant, een gesprekspartner die in dezelfde omstandigheden zit of heeft gezeten, die weet wat je exact bezig houdt, dat vind je toch vooral bij andere ondernemers of zelfstandigen.

De afgelopen jaren had ik dus, zo realiseer ik mij te laat, want achteraf, waarschijnlijk veel gehad aan Intervisie bijeenkomsten met andere ondernemers. Delen, sparren, spiegelen, ontspannen ook, het had zeker geholpen.

Tijd dus om verloren schade in te halen. Intervisie dus, met ondernemers, zelfstandigen en bij voorkeur een gezonde mix van die beide. Een groep mooie ‘open’ ondernemende mensen. Mensen die bereid zijn te delen. Geen netwerk dus, maar een maandelijkse bijeenkomst om van elkaar te leren, je verhaal kwijt te kunnen.

We gaan het weer proberen. Ik weet inmiddels dat er wat gegadigden zijn om deel te nemen, maar nog allerminst voldoende. Het tijdstip, nog niet geheel vast, maar voorlopig van 19.30 tot en met 21.30 uur. De datum: elke 4e donderdag elke maand en dus is de aftrap gepland op 25 september aanstaande. Te Bergeijk, bij Treetops.

Ook overdag is nu mogelijk, daar trappen we dan af op vrijdag 26 september om 9.00 uur tot 11.00 uur en vervolgens elke 4e vrijdag van de maand. Ook te Bergeijk bij Treetops

Aanmelden voor een kennismaking kan via de door mij aangemaakte Facebook evenementen. Voor de kosten hoeft je het niet te laten. Voor slechts 65 euro per jaar neem je al deel.

Of mail me gewoon even. Ook als je twijfelt kun je me in persoonlijke berichten via FB of mail (fred@treetops.nl) altijd bereiken.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *