Konijn op Reis

#konijnopreis

#konijnopreis

Vele van mijn volgers hebben al kennis gemaakt met Konijn op Reis. Vele daarvan begrijpen inmiddels ook waar dat konijn voor staat.

Voor hen die dat niet hebben mee gekregen en zich afvragen waarom een volwassen kerel zich toch zo druk maakt om knuffelkonijnen dan nog een keer de uitleg.

Laat ik even terug gaan in de tijd, 11 jaar om precies te zijn.

Toen namelijk werd mijn dochter Marit geboren en al snel werd duidelijk dat Marit een erfelijke aandoening had. Dat leverde veel korte ziekenhuisbezoeken op en soms ook een langer en ingrijpender verblijf.

Daar hebben wij kennis gemaakt met de Ronald McDonaldhuizen. De eerste kennismaking was in Rotterdam en daar is het zaadje gezaaid voor Konijn op Reis.

Het feit dat het huis in Rotterdam er voor ons was toen dat nodig was leidde tot een onvoorwaardelijke liefde voor het Kinderfonds en de 17 huizen. Ging eerst mijn partner als vrijwilliger in Veldhoven aan de slag (en in haar kielzog enkele dorpsgenoten), later volgde mijn bedrijf.

Ik ben dan zelf wel niet van de directe zorg op locatie, maar kan natuurlijk ook veel doen om de huizen te ondersteunen en dat doen we nu enkele jaren door in Natura te sponsoren in heel Nederland en dat is geweldig dankbaar werk.

Door mijn inzet, werd mij door het Kinderfonds begin dit jaar verzocht een korte presentatie te verzorgen voor diverse huismanagers, waarin ik de activiteiten van Treetops mocht toelichten. De huismanagers laten zien dus, wat we voor ze zouden kunnen betekenen als sponsor en daar werd ik aangenaam verrast door het Konijn dat ik als dank kreeg. Een konijn? Jawel een knuffelkonijn. Nee! HET knuffelkonijn van het Kinderfonds!

Dat konijn staat namens ergens voor. Voor mij tenminste wel. Dat konijn vertegenwoordigd alles waar het kinderfonds voor staat. Dat konijn is warm, net als de gehele Kinderfonds organisatie, dat konijn is zacht en al snel sluit je het in je hart, net zoals ik het Kinderfonds en haar zeer betrokken medewerkers in het hart sloot.

Het konijn is geliefd door alle kindertjes die dat konijn in bezit krijgen en vertederd zie ik dan ook de beelden voorbij komen van dolblije ouders die hun kind dat speciale konijn schonken en ze er mee vereeuwigden om het Kinderfonds en vooral de huizen te danken voor hun verblijf daar.

Dat Konijn staat dus voor al het goede werk dat al die honderden vrijwilligers week in week uit doen om die ouders het leven iets aangenamer te maken als hun soms doodzieke kind in het naastgelegen ziekenhuis verblijft.

Hoe mooi is het dan om dat Konijn in te zetten om op vrolijke en soms ludieke wijze aandacht voor dit geweldige werk van de Ronald McDonaldhuizen onder de aandacht te brengen. Om dat Konijn, dat soms verdacht veel menselijke trekjes vertoont naar voor te schuiven als ambassadeur van het Kinderfonds.

En dus gaat #konijnopreis en dus is #konijnaanhetwerk en verplaatst hij zich in ons dagelijks leven, net zoals hij tegelijk aandacht vraagt voor de dagelijkse realiteit van ouders met een ziek kind. Met humor, met een knipoog, met enige satirische trekjes neemt hij ook ons dagelijkse leven online op de hak. Maakt selfies waar dat niet altijd even gepast is, dringt zich ongevraagd aan ons op en toont ons stiekem ook de mooiste plekjes van deze wereld.

En zij hebben een naam, we mogen ons inmiddels de trotse ouders noemen van 2 van deze konijnen. Een naam die mijn dochter wel heel snel en makkelijk aan de heerlijke knuffels heeft gegeven. De eerste heette al Mac, dan kon het niet uitblijven dat ze de tweede Donald zou noemen natuurlijk.

Maar Donald en Mac zijn al lang niet meer alleen natuurlijk. Ze hebben vele, vele broertjes, zusjes, neefjes en nichtjes. De meeste vonden een heerlijk huis en liggen steevast bij kleine schatten in bed, worden geknuffeld, of hebben een ere plekje op de kast in een kinderkamer. Maar enkele zijn al even reislustig als onze Mac al was. Ook zij gaan op reis, met die knipoog, die lach en zullen jullie aandacht blijven trekken. Aandacht die nooit mag verslappen om ook de ouders, broertjes, zusjes, oma’s en opa’s van ernstig zieke kindertjes een warm thuis te geven tijdens soms heel moeilijke momenten. Net als wij dat ooit kregen dus.

Neem het me dus maar niet kwalijk als ik steeds weer met mijn grote vrienden Donald en Mac op de proppen komen. Het gaat ergens over en ik hoop dat ze, net als al die mensen die plezier beleefden aan hun eerste avonturen, ook jullie tegelijk laten glimlachen en nadenken over waarom ze dat doen.

Zelf ook een konijn aan je gezin toevoegen, laat het me weten en dan regelen we dat voor je, of bestel ze gewoon rechtstreeks bij Bol.com. €16,00 kosten ze en bijna 100% van dit bedrag gaat naar het Kinderfonds.

Nog eens mijn #konijnopreis avonturen terugkijken van de afgelopen zomer. Via deze link vind je het hele verhaal.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *