Privé en werk. Balans of onbalans.

Social Media doet zijn intrede.

Twee jaar geleden was allemaal een stuk duidelijker. Tot 5 uur was er het werk, dan naar huis en dus privé. Natuurlijk was er wel eens een netwerkavondje. Natuurlijk nam je wel eens wat werk mee naar huis. Maar doorgaans was het overzichtelijk en goed te scheiden.

Hoe anders lijkt dat nu! Sinds Social Networking zijn intrede deed is de scheidslijn nadrukkelijk aan het vervagen. Het nieuwe werken deed zijn intrede. Plaats en tijd onafhankelijk werken. Het maakt dus niet meer uit waar en wanneer je werkt.

Persoonlijk bekeken.

Voor mij persoonlijk is ook die scheidslijn vervaagd. Voor mij persoonlijk is het echter ook een stuk prettiger. Ik voel me namelijk uitstekend thuis in de nieuwe media en kan de scheidslijn laten vervagen. Immers, wat is dit nu? Ja dit, het schrijven dus van dit blog. Is dat nu werk of is dat hobby?

Voor mij voelt het als hobby, maar zodra de blogs werk gerelateerd zijn (netwerken, bouwen) dan heeft dat ook een zakelijk doel. Prima vind ik, omdat het voor mij dus voelt als een vorm van vrijetijdsbesteding. Ik kan er zelfs wat van mijn creativiteit in kwijt.

Ook netwerken via internet voelt voor mij uitermate prettig. Ik ben dan ook zeker van zins er het optimale voor mij en mijn business uit te halen. Het genereert kansen die ik In Real Life zal moeten zien te verzilveren.

Feit is wel dat de grens ook bij mij, tussen privé en zakelijk is vervaagd. “So what?”

Wat zijn voor mij de voordelen?

Ik besef me heel goed dat deze werkwijze niet voor iedereen is weggelegd. Zaak is natuurlijk dat ik er heel veel plezier in heb om mijn werktijden in te delen zoals mij dat goeddunkt. Was het overigens niet altijd daar om begonnen toen ik ondernemer werd?

Social Media en Het Nieuwe Werken zijn dus voor mij in een notendop;

 • Ik kan echt tijdsonafhankelijk werken. Ik bepaal wanneer ik werk. Natuurlijk blijft er een verantwoordelijkheid naar gezin en bedrijf, maar mijn activiteiten zijn flexibeler in te delen. Werkdruk is en blijft er overigens altijd is mijn ervaring.
 • Ik bepaal waar ik werk. De moderne hulpmiddelen geven mij die vrijheid om dit daadwerkelijk in te vullen.
 • Ik kan eenvoudiger communiceren met mijn netwerk. Mijn activiteiten worden ook gewaardeerd zo heb ik gemerkt (waarvoor dank).
 • Netwerkers leren mij makkelijker en beter kennen. De noodzakelijk mix tussen zakelijke en privé info ligt mij wel, zo heb ik gemerkt.
 • Ik communiceer in de basis makkelijker via internet dan IRL. Het voelt vervolgens bij een echte ontmoeting veel meer alsof ik mijn relaties al ken en het ijs is veel sneller gebroken.
 • Mijn privé leven lijdt er allerminst onder. Ik ben immers ook vaak thuis als ik zit te hobbyen (of was het werken). Sterker nog tijdens het ‘werken’ maak ik ook heel eenvoudig tijd om even te kletsen met vrouw of kinderen. Heerlijk.

Conclusie.

Kortom, sinds de Social Media, ook in mijn dagelijkse praktijk, zijn intrede deed is het deel gaan uitmaken van mijn werk en leven. Ik voel me daar uitstekend bij, maar hoe zit dat met jullie?

3 Responses to Privé en werk. Balans of onbalans.

 1. Hoi Fred,

  Ik herken bovenstaand verhaal helemaal. Een compliment is op zijn plaats: ik vind dat jij er een kei in bent, in netwerken en social media. En sinds kort jouw nieuwste talent ontdekt: je schrijft prachtige blogs.

 2. Velvet says:

  If you dont mind, exactly where do you host your website? I am shopping for a good web host and your website seams to be exmeltery fast and up all the time

 3. I offers Online Free Astrology, Career Report, Pure psychic reading, Love and Marriage solutions, Simple love spells, spells magic, Protection spells, Money, Guaranteed love, Marriage spells, Vedic Pooja online In India by me.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *