Zonnebloemen

Ik realiseer me dat dit blog wellicht vooral voor ondernemers interessant zal zijn. Hoewel? Ook werknemers hebben, zij het wellicht indirect, toch ook met die spagaat van hun werkgever te maken. Komen zij ook terecht in dat spanningsveld tussen crisis en groei?

De crisis ijlt na.

Hoewel ik al reeds eerder hier meldde dat de crisis voor ons achter de rug is ijlt deze zakelijk gezien nog wel degelijk na. Het deukje dat het bedrijf heeft opgelopen is wellicht al wel weer hersteld, maar het heeft mij als ondernemer veel energie en tijd gekost om juist intern de zaak weer op de rails te zetten of houden. En nog feitelijk.

Nog dagelijks kost het me tijd om de interne gevolgen van een minder jaar weer in de voor ons wel juiste banen te leiden. De wrijving en spanning die ontstaat in en na een crisisjaar is niet zo maar weg heb ik gemerkt. Nog niet eerder hadden we daar als organisatie mee te maken gehad en alles was weer nieuw. Als ondernemer ervaar je juist dan het gemis van een collega om mee te sparren, tegenaan te praten of die je er eens spreekwoordelijk van langs geeft. Nog een geluk dat ik wat getrouwen in de omgeving heb die in ieder geval het besef hebben van wat er bij komt kijken.

Feit is dat ik pas nu het gevoel begin te krijgen dat mijn organisatie weer steeds beter met elkaar gaat functioneren. Dat proces overigens is niet geheel nieuw, immers in groeifasen zijn er altijd momenten in het bedrijf dat groei interne spanning oplevert. Wat nieuw is nu is dat het samengaat met een groei die we nog nooit eerder hadden ervaren.

We keren ons steeds weer naar de zon.

De kansen grijpen

Ondanks dat ons bedrijf is gerelateerd aan bouwen (projectmanagement op gebied van huisvesting) zitten wij niet in de markt waar de hardste klappen vallen. Natuurlijk is het ook zo dat sommige van mijn cliënten moeten bezuinigen. Onze opdrachtgever in “blauw’ wordt al enkele jaren gedwongen in te grijpen in de begroting en ook in het primair onderwijs is korten op budgetten schering en inslag. Maar juist in overheid en semi-overheid is er nog steeds te werken. Het is niet volledig in elkaar gestort.

Neem daarbij dat we enkele prachtige cliënten hebben in de commerciële sector (een hoofdkantoor van een bank in verbouw en de nieuwbouw van één van de grootste werkgevers in het zuiden) en we blijken juist nu te groeien. We hebgen de kansen voorbij zien komen en hebben ze gegrepen.

Spanningsveld

Juist in de combinatie van de twee voorgaande zaken ontstaat een enorm spanningsveld. Het herstelwerk van de interne organisatie enerzijds en de groei van het bedrijf anderzijds, vergt meer energie dan verwacht. Niet dat er een onmogelijke situatie zou ontstaan, laat ik ook niet overdrijven. Maar het is wel weer geheel nieuw om aan de ene kant nog aan een vorm van crisismanagement te doen en aan de andere kant het bedrijf klaar te stomen voor de toekomst en al die prachtige kansen te grijpen die voorbij komen.

Omdat mijn managementstijl er één is van veel verantwoordelijkheid bij de medewerkers, kost dat uiteraard mijn personeel ook energie. Mentaal nog aan het ontworstelen aan de gedachte dat er toch echt geen ontslag voor wie dan ook gaat volgen en tegelijk instellen op meerdere nieuwe collega’s die het team komen versterken. Ook een spagaat dus.

Sterk

Het mooie is natuurlijk wel dat we niet alleen een heel sterke organisatie zijn gebleken toen we effe in een dipje zaten, maar nu ook weer, als er meerdere nieuwe opdrachtgevers bij komen. Juist nu blijkt dat we als team tot grote prestaties in staat zijn en dat ik blij ben met mijn investering in tijd en energie in deze groep mensen.

Erg leuk is het dan ook, dat juist van buiten de organisatie de opbeurende geluiden worden waargenomen dat we een ‘prima kluppie’ hebben en dat voelt niet alleen goed, het geeft ook weer voldoende energie!

Misschien dat ik, een beetje arrogant misschien, mijn bedrijf wel een beetje mag vergelijken met een zonnebloemenveld. Wij keren ons uiteindelijk steeds opnieuw naar de zon. Of draaf ik dan een beetje door?

2 Responses to Zonnebloemen

  1. els says:

    Een mooie vergelijking van die zonnenbloemen.
    Geldt, denk ik, niet alleen voor je bedrijf, maar ook voor jou persoonlijk. Net zoiets als de halfvolle glas.

  2. Peter Hoeks says:

    Mooi omschreven de periode waarin jouw bedrijf zich bevind. Het is een teken van een solide bedrijf waar menig ondernemer jaloers op zal zijn.Ik kom in de praktijk nogal wat ondernemers tegen waarbij het niet allemaal op deze manier gaat. Hier mag je best trots en misschien een beetje arrogant op zijn.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *