Creatief solliciteren

verras ons

verras ons

We zijn bij Treetops niet meer zo van de standaard oplossingen.

We dagen graag uit, worden graag uitgedaagd en zo’n uitdaging ligt nu voor ons.

Opdrachtgevers dagen ons uit met werk! Veel werk! Te veel werk! Tenminste voor het huidige team. Maar daar kunnen we natuurlijk iets aan doen. Zie ook onze site zelf voor de vacature.

Daarom dagen we potentiële medewerkers van Treetops graag uit om zich in te spannen teneinde van toegevoegde waarde te kunnen worden bij Treetops.

Een standaard sollicitatiebrief is niet langer voldoende. Die kennen we nu wel. Wij horen en zien graag wie je nu echt bent en waarom je echt van toegevoegde waarde bent binnen ons team.

Een CV sturen hoeft eigenlijk al niet eens. Een up-to-date LinkedIn profiel is daarvoor al voldoende. Een creatieve sollicitatie echter is wel zeer welkom. Ons werk als Projectmanagers en Vastgoedbeheerders bestaat voor het overgrote deel uit communicatie. Logisch toch dat we daar ook juist in de sollicitatieprocedure aandacht voor vragen? Laat ons maar eens zien hoe goed je daar in bent.

Vraag ons ook niet om een functieprofiel. Dat hebben we niet. We zoeken simpelweg versterking van ons team en afhankelijk van de mogelijkheden en de kwaliteiten van de sollicitant zal hij of zij instromen op het niveau en met de werkzaamheden die hem of haar het beste passen. We hebben al kwaliteit genoeg in huis om daar intern flexibel mee om te kunnen gaan.

Verdiep je maar eens in onze site en vooral in wat we willen zijn, wat we willen uitdragen. Kijk maar eens of je daarbij past en daag ons dan uit met een verrassende sollicitatie. De vorige keer ontvingen we al speciale websites als sollicitatie, kregen we PowerPoint onder ogen en werd er zelfs een filmpje van ruim 5 minuten aangeleverd over 1 van de kandidaten en zo’n communicatief hoogwaardige aanpak konden we in de procedure niet negeren uiteraard.

Goede gesprekken werden uiteindelijk zelfs kwartetspellen waarin het CV van een kandidaat op super originele wijze werd uitgelicht. Je begrijpt; de lat ligt hoog, maar dat mag dan ook best vinden wij.

Ook de gesprekken zijn straks bijzonder. Immers je zult vrijwel zeker niet meteen bij mij als werkgever aan tafel komen te zitten, of bij onze Operationeel Manager. Nee, je wordt vrijwel zeker geïnterviewd door je mogelijk toekomstige collega’s. Zij maken samen met ons dan ook de voorselectie en gaan de 1e gesprekken aan.

Kun je dit allemaal aan? Dan eerst een top sollicitatie. Verras ons maar eens. Wij houden daar wel van en, minstens zo belangrijk, deze aanpak is ons de vorige keer zeer, zeer goed bevallen!

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *