Kerstpakketten

van grote waarde

van grote waarde

Elk jaar krijgt een groot deel van Nederland weer een kerstpakket. Allemaal zeer goed bedoeld en met de juiste intenties.

Zo ook bij ons en net als bij veel bedrijven vaak een standaard oplossing, hoewel we nogal eens ons best deden er wat meer aandacht aan te besteden, maar toch redelijk gewoon.

Nu vroegen wij in de slechte tijd aan onze medewerkers of zij ons konden helpen verantwoorde bezuinigingen te vinden en dan met name ten aanzien van zaken die hen raakte. Eerlijk gezegd ging het daar al fout natuurlijk. We hadden, om een breder draagvlak te creëren, samen met alle medewerkers naar alle kosten moeten of kunnen kijken, maar die fout maak ik geen tweede keer meer.

Hoe dan ook kwamen de medewerkers terug met diverse voorstellen. Dat deden ze prima en omdat het vanuit henzelf kwam hadden we geen moeite met het achterwege laten van een personeelsdag en het kerstpakket. Liever dat weg, dan een baan extra op de tocht nietwaar?

Tot onze grote verrassing echter kwam in het eerste kwartaal van het jaar volgend op de kerst waarin er dus geen pakket was verstrekt en kleine personeelsdelegatie naar ons toe. Ze hadden het kerstpakket toch wel gemist. Of we die bezuiniging alsjeblieft wilden terugdraaien.

Bijzonder en tegelijkertijd eigenlijk leuk. Die kerstpakketten hebben kennelijk zo veel meer waarde dan de inhoud alleen, dat we ze maar in ere hebben hersteld.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *