Klanten hielpen ons door de crisis heen

hondstrouwe clienten

hondstrouwe clienten

Of ze zich dat zelf beseften is maar de vraag natuurlijk, maar onze klanten hebben er een groot aandeel in gehad om Treetops door de crisis heen te slepen.

Hun trouw aan onze organisatie maakte het makkelijker hoewel we dat in beginsel natuurlijk weer helemaal aan onszelf te danken hadden.

 

 

Vertrouwen

Al jaren prijzen wij ons gelukkig dat we langlopende relaties hebben met cliënten enerzijds en onze medewerkers anderzijds. Gemiddeld ruim 7 jaar zitten onze cliënten al bij ons, net als onze medewerkers. Prachtig, maar dat hebben we in de eerste plaats natuurlijk zelf voor elkaar gekregen. We hebben dat vertrouwen natuurlijk wel verdiend, dat gaat niet vanzelf.

Om dat vertrouwen te winnen hebben we hard gewerkt en dat betaalde zich dus uit in de periode dat we het moeilijk hadden. Slechts een enkele client is in de afgelopen jaren afgehaakt en als ik vertel dat die moeten worden gezocht in de hoek van de architecten en projectontwikkelaars dan klinkt dat waarschijnlijk niet echt als een verrassing. Dat heeft overigens wel geleid tot ons enige gedwongen ontslag van een tekenaar.

Stapje minder

De overige cliënten zijn ons, juist in moeilijke tijden, trouw gebleven. Dat ging niet vanzelf en begrijpelijk want sommige hadden ook last van omstandigheden, moesten het allemaal met wat minder doen, maar daar kwamen we samen uit.

Voor sommige was het geen enkel punt van discussie, andere moesten ook de broekriem aanhalen en dat hebben we samen met hen gedaan, weer andere kenden de noodzaak nog verder te bezuinigen tot er soms zelfs maar 30% van de omzet overbleef, maar ze bleven!

Dank dus aan al die hondstrouwe klanten die juist in moeilijke tijden bij ons bleven!! Dank, dank, dank!

Zo blijkt maar weer eens dat lange termijn relaties veel en veel meer waard zijn dan korte termijn winsten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *