MKB coach

coach 03Wat ga ik eigenlijk doen als ik over 10 à 15 jaar mijn bedrijf heb overgedragen, het staat al vast dat dit gebeurd en zelfs aan wie dus het gaat straks echt gebeuren.

En dan? Achter de geraniums? Zo’n uitspraak die mijn leeftijdgenoten wel kennen, hoewel de jongere generatie waarschijnlijk ook precies begrijpt wat ik bedoel. Niet dus. Lijkt me geen optie.

Wat dan wel. Ik ben niet het type dat meteen stil wenst te gaan zitten en dus denk ik daar nu al over na. Jawel, ik kan dat, over mijn toekomst nadenken.

Sterker nog, ik heb al een optie. Een optie die mij langzamerhand steeds duidelijker wordt. Ik heb namelijk in 25 jaar ondernemerschap veel meegemaakt. Goede tijden, slechte tijden, Hele mooie tijden en superzware tijden. Hoge pieken en langs de afgrond.

Kortom er zit intussen een schat aan ondernemersinformatie in mijn hoofd en die wil er best wel uit. Tel daarbij op dat ik 1-op-1 best een aardige gesprekspartner kan zijn, goed kan luisteren en uit ervaring weet dat een vraagbaak, klankbord voor een ondernemer (meestal namelijk een tamelijk eenzaam vak) erg prettig is in goede en in slechte tijden en mijn optie werd me duidelijk.

Nu rijst de vraag of ik daar wel geschikt voor ben? Ik denk van wel, maar is dat ook zo. Dat zal ik gewoon proefondervindelijk moeten ervaren. Zoals ik dat als ondernemer al vaker deed. Natuurlijk ben ik (op termijn) geen gratis ervaringscoach, maar laat ik daar dan maar wel mee beginnen. Kortom ik ga gewoon op zoek naar MKB’ers, misschien ook wel juist ZP’ers die wel behoefte hebben aan een ervaringsdeskundige zoals ik.

De eerste aanmeldingen coach ik dan met plezier het eerste jaar gratis en voor niets. Dan heb jij er misschien wat aan, maar ik immers ook. Ik ga ontdekken of ikzelf wel geschikt ben als coach. Als gezegd; ik denk van wel, maar is dat ook zo?

Wat mag je van mij verwachten. Ik ben zelf geen financieel specialist. Vraag me niet je jaarrekening te checken, daar zijn accountants voor. Ook echt juridische zaken zijn niet mijn ding, maar verder heb ik als ondernemer natuurlijk veel meegemaakt en een schat aan ervaring en die wil ik best delen, maar dan aangepast op jouw vraag. Aangepast op waar jij mee zit.

Ik zal je nooit ongevraagd mijn verhalen gaan vertellen anders dan dat dit in een gesprek wenselijk is, maar ben er dan voor jou, zeg 1x per maand/6 weken. Geen NLP coach of geborgd door welke opleiding dan ook. Puur uit interesse en gebaseerd op ondernemersvaardigheden en –kennis.

Dus ik ga op zoek. Kom maar op.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *